46

Léteznek vámpírok?

Posted in ,
Ezt a bejegyzést többek közt a drága kis Vámpírkisasszony figyelmébe ajánlom, mert vele beszélgettem utoljára a témában. (És Gizinek, már ha olvassa... bár ha jobban belegondolok neki nem tudom minek ajánljam, mert viszonylag vágja a témát. Szóval neki inkább nem is ajánlom.)

Vajon léteznek vámpírok? Erre én egyszerűen meg tudom adni a választ: igen.
A következő kérdés már az, hogy mennyire hiszel a vámpírok létezésében?
Kicsit olvasgattam ma szabad perceimben a témában. Gondolom, mondanom sem kell, hogy a vélemények megoszlanak, a fanatikusoktól kezdve a teljesen elzárkózókig van minden, mi szem szájnak ingere. De milyen téma nincs így az interneten? Szerintem az égvilágon SEMMI sincs, amiben egyetértenek az emberek. Még azt se tudom példának hozni, hogy "mindenki meghal", mert hát, nézzetek rám. Ja, azt nem tudok. Boccs.
Minden esetre szórakoztató volt olvasgatni, csak egy idő után besokalltam a sok baromsággal, de majd mindenképpen folytatom a "gyűjtőmunkát", aztán a gyöngyszemeket megosztom veletek is, hátha ti is legalább olyan jól fogtok rajta mulatni, mint én. 

Oké, tehát létezem. Cogito ergo sum, ahogy drága René mondaná. Ígérem, a filozófusaitoknak is utána fogok nézni bővebben, mert egyszerűen imádom őket! Fantasztikusak!
És ha már a filozófiánál tartunk, feltennék még néhány kérdést.
Mi számít létezőnek? Az ami megfogható? Itt már azért én is gondban vagyok...

Vajon mi hihetőbb, ha köztetek járnak a vámpírok, bármelyik percben, bárkinek a vérét kiszívhatják, vagy... ha csak egy másik világból tudnak veletek kapcsolatba lépni, úgymond "ártalmatlanul"?

Az első ponttal egyébként csak annyi a bajom, hogy hiába olvasgattam hosszasan, semmi "nagyon-nagyon" árulkodót nem találtam arra, hogy lenne fajtámbeli nálatok. Testileg. Néhány kóbor lélekkel reménykedem hogy össze fogok futni az idő folyamán!

Hogy mi ez a nagy "nálatok", meg "nálam"?
Azt hiszem az én dolgomat is megkönnyíti, hogyha most kitálalok nektek. Többek közt azért, hogy később se kezdjetek el engem cseszegetni, hogy "na akkor gyere a szobámba, és harapja meg", mert ez még nem megy! Jelzem, hogy erőteljesen a "még"-en van a hangsúly, előbb vagy utóbb összejön, azt garantálom mindenkinek. Fogadhatunk is, ha valakinek van kedve. Mondjuk egy harapásban. Ha meg vesztek, akkor azt hiszem úgyis lényegtelen a dolog, hiszen nem is létezem. Pech.

Azt viszont be kell látnom, hogy jelen pillanatban testileg egyáltalán nem vagyok nálatok jelen. Ja, és akkor hogy blogolok? Erre tökéletesen megfelel egy (vagy időnként több) emberi szolga. /Ne haragudj, tényleg, nem Te ellened szól, de hát ez van, szerintem már túltárgyaltuk a dolgot, ígérem, részletekbe nem fogok belemenni ezzel kapcsolatban! Arról meg nem tehetek, hogy nem hiszel nekem... Amúgy meg most nekem is itt úgy néz ki, mintha magamba beszélnék, úgyhogy semmi ok a rinyálásra. Próbáld meg más szemszögből nézni a dolgot./

Nem tudom, mennyire érdemes most így első nekifutásnak belemennem a dolgok mélyére. Azt hiszem, semennyire. Elég lesz ennyi. Úgyse sokan hiszik el, még így sem. Az viszont biztos, hogy akinek az agya könnyebben befogadja az ilyen "természetfeletti dolgokat", oda be fogok nézni! ;) Aztán a témáról is olvashattok majd még bővebben.

Pá édeseim!

46 megjegyzés:

  1. Szedjük ízekre!

    "Vajon léteznek vámpírok?" ez definíció kérdése, egyáltalán mi az hogy vámpír? Milyen alapkövetelményeknek kell vkinek megfelelni hogy megkapja ezt a címet!

    " Még azt se tudom példának hozni, hogy "mindenki meghal", mert hát, nézzetek rám."
    azért kíváncsi lennék hogy fej nélkül, vagy hamuvá égve mennyire lennél virgonc. Vámpírok semmilyen mesében se halhatatlanok, inkább csak olyan örök életű lények akiket nehéz megölni!

    " ha csak egy másik világból tudnak veletek kapcsolatba lépni, úgymond "ártalmatlanul"?"
    ha így vagy akkor te egy intelligens számítógépvírus vagy aki egy blogot vezet.
    egy proxycím a másvilágba nem lenne rossz,lenyomozhatatlanul lehetne hackerkedni:P

    VálaszTörlés
  2. Ezekre majd egy külön bejegyzésben reagálok, mert végül úgy láttam, hogy hosszú lenne kommentnek, minden esetre köszönöm, hogy írtál!

    VálaszTörlés
  3. Blazsán Margit2012. december 6. 6:53

    Szerintem te annyira vagy vámpír mint én , nekem az a véleményem hogy a vámpírok nagyon kifinomult ,intelligens ,természettel rendelkezik ,jártasak mindenben , magas fokon értenek a művészethez ,szépek ,és nagy vonzerővel rendelkeznek ,
    én hiszem hogy léteznek ,bár igaz még soha nem találkoztam velük ,
    bocs de amit te itt le írtál az csak egy badarság

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    De Margit, ha még sosem találkoztál vámpírral, miért gondolod hogy Adam írása badarság? Lehet hogy tévedek, de azt gondolom, nem szabad elfelejteni hogy nem mindig az az igazság amit hallani szeretnénk.

    VálaszTörlés
  5. Drága Margit! Belleth már előttem szebben leírta, amit én akartam reagálni a hozzászólásodra. ;)
    Vicces ilyen konkrétumokat megfogalmazni valamiről, amivel még sosem találkoztál. :D

    VálaszTörlés
  6. sziasztok

    van némi igazság amit irtok ,nos én abból gondolom mivel halhatatlanok és sok év alatt ,sok mindent megtapasztalnak ,szóval nyilván való hogy okosabbak és intelligensebbek mint az átlag ember miért gondolom badarságnak ,egyszerű nálatok vámpíroknál is biztosan van hallgatási fogadalom vagy ilyesmi többi vámpír vagy klán ezt csak úgy enged ? illetve semmi konkrétumot nem találok benne ami bizonyítja hogy Adam tényleg vámpír

    VálaszTörlés
  7. ja még annyit hogy amit írsz az nem rossz ,pl egy regénynék eltudnám képzelni ,

    VálaszTörlés
  8. Hát nem tudom, Margit. Szerintem pont azért teheti meg Adam hogy blogol, mert a legtöbb ember (hozzád hasonlóan) nem hisz neki, így lényegében nincs is veszély... arról nem is beszélve, hogy ha jól értettem, ő másik dimenzióban van, nem a miénkben, szóval sehogyansem tudnánk neki ártani :) A másik, hogy oké, nincs konkrétum. Miért, ha lenne, elhinnéd? Egyébként én úgy tudom (Adam, kérelk javíts ki ha tévedek vagy hülyeséget írok) hogy ezek a párhuzamos dimenziók amiket ő említ, valószínűleg léteznek. Nyugodtan utána lehet olvasni, de én úgy értesültem, hogy a legújabb matematika-fizika-csillagászat kutatások szerint nincs kizárva hogy több dimenzió is létezik ugyanabban az időben. Nem tudom, a pontos kutatások-fejlesztések épp hol tartanak, de állítólag pl az űrrepülésben most ezeket az idő- illetve dimenzióugrásokat akarják kihasználni hogy az űr jóval távolabbi részeibe is el tudjunk jutni.

    VálaszTörlés
  9. szia

    köszi a választ ,nos én úgy gondolom nem tőlem kell félnie vagy az emberektől ,hanem a saját fajtájától a többi vámpírokra gondoltam, dimenzió elmélettel nincsen gondom én is hallottam hasonló ,elméleteket ,
    én szkeptikus vagyok csak azt hiszem el amit látok ,szakmámból adódóan mint ápolónő nyilván érted csak azt lehet diagnosztizálni amiről van bizonyíték ,tehát ez alapján kezelhetjük az egyes betegségeket .
    létezésüket is elfogadom hiszen rengetek ,mítosz ,irodalom,festmények és egyéb konkrétumok találhatóak denevér ,ember ,vagy vérivó ember stb stb ,
    természetesen nem cáfolhatom meg hogy ADAM nem az csupán ,nincs biztos bizonyíték arról a blogján hogy tényleg az sem,fotó sem semmi konkrétum én racionálisan nézem a dolgokat és ezzel nem szándékozom megbántani Adamet sem ,másrészt ,, érdekes a fő gondolat menet az ismerkedés és vacsorának való ,,hát ha ebben a dimenzióban nincs hatalma akkor ez is üti egy mást ,,

    VálaszTörlés
  10. az írása jók de.mint mondtam egy jó kis vámpíros regénynek ,ne vegyétek sértésnek én az a fajta ember vagyok aki tényleg azt hiszi el amit lát ,megtapasztal , nyilván kíváncsi vagyok hogy honnan erednek a vámpírok nem tudom mennyire helytálló a Káin és Nod könyve és története illetve az ismeretlen mindig vonzza az ember

    VálaszTörlés
  11. Igazi élmény olvasni az eszmefuttatásaitokat, reagálnék is néhány dologra. :)

    ",egyszerű nálatok vámpíroknál is biztosan van hallgatási fogadalom vagy ilyesmi többi vámpír vagy klán ezt csak úgy enged ?"
    Nincs semmiféle hallgatási fogadalom, és igazából klánok sincsenek. Ha olvasgattál még néhány bejegyzésemet, van néhány amiből kiderül, hogy mi a véleményem arról, hogy a vámpírok klánokba, vagy egyéb "szervezetekbe" verődnek. Nálunk anarchia van, a legtökéletesebb "rendszernélküliség".

    "illetve semmi konkrétumot nem találok benne ami bizonyítja hogy Adam tényleg vámpír"
    A Gy.I.K.-ben leírtam, hogy nem tudom bebizonyítani, hogy vámpír vagyok. ;) Igazából még a létezésem sem tudom bebizonyítani, de ez már másik téma.

    "ja még annyit hogy amit írsz az nem rossz ,pl egy regénynék eltudnám képzelni ,"
    Ennek határozottan örülök. :D

    "Egyébként én úgy tudom (Adam, kérelk javíts ki ha tévedek vagy hülyeséget írok) hogy ezek a párhuzamos dimenziók amiket ő említ, valószínűleg léteznek. "
    Nem tévedsz, így van. :) Úgy látom az írásaidból, hogy egészen sikerül átlátnod a helyzetet. Már amennyire ez egyáltalán átlátható.

    "természetesen nem cáfolhatom meg hogy ADAM nem az csupán ,nincs biztos bizonyíték arról a blogján hogy tényleg az sem,fotó sem semmi konkrétum én racionálisan nézem a dolgokat és ezzel nem szándékozom megbántani Adamet sem ,másrészt ,, "
    Ó, nem bántottál meg, egy szemernyit sem! Hidd el, én csak örülök neki, ha egyáltalán valakit gondolkodásra "késztetek" a létezésem kérdését illetően.

    "érdekes a fő gondolat menet az ismerkedés és vacsorának való ,,hát ha ebben a dimenzióban nincs hatalma akkor ez is üti egy mást ,,
    Csak előre tervezek... ;) Bizakodó vagyok, hogy sikerül testel is átjutnom. Odahaza pedig már volt szerencsém az internet előnyeit megtapasztalni.

    "az írása jók de.mint mondtam egy jó kis vámpíros regénynek ,ne vegyétek sértésnek én az a fajta ember vagyok aki tényleg azt hiszi el amit lát ,megtapasztal , "
    Tényleg nem veszem sértésnek, élvezem a dolgot! ;)

    "nem tudom mennyire helytálló a Káin és Nod könyve és története"
    Ezt még én sem, mert mifelénk Káin is kimaradt a történelemből. Legalábbis nem ezen a néven fut, aztán elképzelhető, hogy vannak átfedések, ebbe még nem mélyedtem bele nálatok.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm, igen, próbálom átlátni, már amennyire engeded. Merthogy az is tisztán látszik, nem érdeked hogy teljesen egyértelmű legyen :) De semmi baj, én ezt el tudom fogadni. Az más kérdés, hogy mire lennék még kíváncsi, de majd max e-mailben, illetve az is biztos hogy a kíváncsiságom is az egyéni szoc problémám, nem a tied/tiétek :D

    VálaszTörlés
  13. köszönöm a válasz Adam ,hát rendesen megmozgatod a fantáziámat ,igen nem olvastam még végig a blogodat , de olvasom ahogyan az időm engedi , nem rossza az anarchia ,elhalogatható gondolat ,csak kérdezem mi a helyzet a vérfarkasokkal ? tényleg ellenségek vagytok vagy csak téves mítosz

    VálaszTörlés
  14. rengeteg kérdés kering a fejemben ,nem tudom mennyire vagy nyitott Adam hogy válaszolj rá ,ja egyébként ha nem gond Facebookon megjelöltelek ,nem azért mert kötözködni szeretnék ,csupán rettentő kíváncsi vagyok

    VálaszTörlés
  15. "csak kérdezem mi a helyzet a vérfarkasokkal ? tényleg ellenségek vagytok vagy csak téves mítosz "
    Volt köztünk némi ellenségeskedés, de felén a vérfarkasokat sokkal könnyebb megölni, mint a vámpírokat, úgyhogy mára nem maradt sok, azokkal pedig "jóban vagyunk", ha fogalmazhatok így.

    "rengeteg kérdés kering a fejemben ,nem tudom mennyire vagy nyitott Adam hogy válaszolj rá ,"
    Én mindenre nyitott vagyok! ;)

    "ha nem gond Facebookon megjelöltelek"
    Egyáltalán nem gond! :D

    VálaszTörlés
  16. Úgy érzem, a válasz hiánya is egyfajta válasz.
    Amúgy írtam az adamvampire@gmail.com e-mail címedre.

    VálaszTörlés
  17. "Úgy érzem, a válasz hiánya is egyfajta válasz. " Ezt most így kapásból nem értem... Jaaaa, hogy nem reagáltam arra, amit írtál utoljára? Az csak puszta figyelmetlenség volt. Az érdekelne, hogy milyen kérdéseid lennének még. ;)

    "Amúgy írtam az adamvampire@gmail.com e-mail címedre. "
    Akkor bizony rossz helyre írtál, mert vagy elnézted a címet, vagy én írtam el valahol. Az email simán adamvampir@gmail.com, a végén e nélkül!

    VálaszTörlés
  18. Jó reggelt!Oké köszi, akkor én hibáztam. Ha tényleg érdekel, majd értekezünk mailben :)

    VálaszTörlés
  19. :)Ezért imádom az Alkonyatot:)

    VálaszTörlés
  20. Mit mondott a doktor bácsi almát ehetsz?? :D Ne is haragudj de vegyük reálisan..Ha én vámpír lennék titkolnám hogy mi vagyok.Hogy miért? Mert 2 dolog sülhet ki ha az emberek rá eszmélnek hogy nem ők a legerosebbek.1 az emberek elpusztítanak titeket.a 2.vagy ti pusztítotok el minket..Mivel saját természetemet veszem alapul,utálom ha valaki erősebb nálam,mert félek tőlle.Így csak azt tudom tanácsolni hogy ne reklámozd hogy mi vagy.

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  22. Hello mi helyzet veled,mivel töltöd a napjaid?

    VálaszTörlés
  23. Larissza a vámpír herceg





    Miután Anton a kegyetlen vámpír zsarnok kiélte minden vágyát az ismét halandó Larisszán ,

    vissza tértek Budára .

    Anton a karjaiba vitte a halálán lévő túlhajszolt lányt .

    A lányt , akit Anton ismét birtokba vehetett . Akit ismét vámpírrá tehetett amiért Larissza hatalmas szenvedéssel fizetett meg .

    Anton semmiféle sajnálatot nem érzett iránta . Anton herceget , vámpír szolgákból és archonokból álló serege kísérte a trón teremébe . A karjaiban vitt lányt a padlózatra ejtette . Larissza teste mozdulatlanul zuhant le mint egy ruha darab .

    A herceg keresztül lépett rajta fölényesen majd leült trónjára .

    A többiek fél térdre ereszkedtek előtte .

    - Kívánsz még valamit hercegem ?

    Anton kiábrándult arccal a teliholdat nézte az ablakon keresztül .

    - Hagyjatok magamra .

    Mindenki kivonult a teremből csak Konrád maradt bent .

    Anton reménytelenül támasztotta kezében az arcát majd eltakarta a szemét .

    Konrád a megkínzott , reszkető lány testét nézte , majd kabátjával betakarta .

    - Kis idő múlva bestia lesz belőle . – Fűzte hozzá Anton . – Nem érez semmit mást csak azt a fékezhetetlen éhséget amit a vérem kelt benne ismét életre .

    Konrád megrettenve a Antonra nézett .

    VálaszTörlés
  24. Nem tudom, mi vagy te, vagy hogy igaz -e ez az egész, de nagyon hihetően adod elő...Tényleg éhezel az emberi vérre?

    VálaszTörlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  26. A világon rengeteg olyan élőlény él amiről tudomást sem szereznek az emberek,mégis vannak!
    .Szürreális dolog de attól még lehet hogy ez tényleg valós?.Itt jön képbe az a kérdés Mi van ha.....Mi lenne ha......Vagy hogy miért ne létezhetnének?Ha bele gondolunk mennyi mesének van valóság alapja akkor ezt is elhihetjük!Én legalábbis álomvilágban élek mert hiszek bennük.Attól hogy nem találkoztam még velük,még létezhetnek:)

    VálaszTörlés
  27. az utolsó névtlennek szerintem igaza van. én is így látom :)

    VálaszTörlés
  28. Szia Adam! Bár nem igazán tudom olvasod-e még az itt megjelenő megjegyzéseket de hátha vetsz még egy pillantást erre. Hatalmas örömmel töltene el ha válthatnánk pár szót publikum nélkül. Igazán érdekesnek tartom amit írsz és talán én is eltudnálak szórakoztatni néhány "mesével". :) Természetesen megértem ha nem szánsz időt bárkire hisz én se tenném. De hamár hiszek benned talán megéri a csodákban is hinni. Üdvözlettel: Hanna

    VálaszTörlés
  29. Szia Adam! Én fogadnék veled egy harapásban! :DD

    VálaszTörlés
  30. AnMa

    Léteznek vámpírok, de azért nincs tele az internet valódi vámpírok bejegyzéseivel mert ők nem a számítógép előtt töltik a napjaikat csak azért hogy néhány "ennivalót tartalmazó ember " kérdéseire választ adjanak. Hanem elhagyatott romos var kastély és régi építményeknél gyülekeznek , éjjelente bár, kocsmákban szórakozó helyeken vannak csak azert hogy ott megbabonazzák az embereket akik létfonosságú vért hordanak a testükben, el viszlek az embereket ku szívják a vérüket és ott hagyják emlékezettörléssel valahol az utcán, akik másnap mit sem tudják mi történt velünk. De nem az interneten várják az embereket, hogy riportot adjanak. Ők Olyanok mint az új korban elő , régi hagyományokat ismerő lények, akik vérrel tartják fenn magukat. De azert nem fedik fel magukat , mert a fő vámpír le vadássza azt aki fel fedi a vámpírság létezését. ( És már így is sokat mondtam)

    VálaszTörlés
  31. hmm... ez érdekes

    VálaszTörlés
  32. Furcsa ez a...vámpir világ, de érdekes. Vajon valóban annyi időd lenne blogozni? A vámpirok bújkálnak, és néhány mégis előbújik, miért? Tán megfélemlitésképpen avagy tudatni, hogy nem ők az egyedüliek? Minden élő ember hisz a természetfelettiben, csak nem mindenki vallja be magának. A fanatikusokról szót se ejtek...kissé nevetséges. Igazából nem is értem miért irtam...de valamiért fontosnak tartottam mindezeket leirni.


    ,, A vakhit elleni tiltakozás az emberi ész legnagyszerűbb vonása. ''
    - Ivan Antonovics Jefremov -

    VálaszTörlés
  33. ÉN ALAK VÁLTÓ VAGYOK FARKAS EMBER SZOKTAM LENNI mindig szoktam ölni Álatokat embereket Ha Drakula vagy játszuk le

    VálaszTörlés
  34. http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-lenyek__7111160-ki-az-aki-talalkozott-mar-vampirral

    VálaszTörlés
  35. http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-lenyek__7111160-ki-az-aki-talalkozott-mar-vampirral

    VálaszTörlés
  36. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  37. Tényleg vámpír vagy ?ÉS hohy hogy vámpír vagy ez hogy lehet?

    VálaszTörlés

Wattpad