9

29/23.nap: Egy levél bárkinek. Akárkinek

Posted in ,

Nincs kedvem levelet írni. Esküszöm, már kettőt elkezdtem, de egyszerűen egyik sem jött szívből. Hehe. Még hogy szívből.
Csak tudjátok milyen az, amikor írni kéne valamiről, de te nem akarsz pont arról, és akkor hirtelen jön az, hogy egy teljesen más személy elkezd pofázni helyettetek. Ja, bocs, nem hiszem, hogy valaha is átéltetek hasonlót. Undorító egy érzés. Akkor fordul velem elő, hogyha szeretnék dumálni, de nem arról, amiről egyesek szeretnék, hogy szövegeljek. De engem nem lehet olyan könnyedén legyűrni. És amúgy is, akkor legyen most ez egy levél... Kinek? Mondjuk... Pris. Vele mindig szívesen csevegek.

Drága húgom!

Tudod hogy hívnak egy kibaszott vámpír csajt a True Blood-ban? Oké, nem is baj, hogy ez egy levél, mert ha ezt élőben folytatnám, akkor te már csak a szemedet forgatnád, és meg se próbálnád leplezni azt a fintorgással ötvözött mosolyod. Komolyan mondom, nem is tudom hogy vagy képes arra az arckifejezésre. Valahogy mindig egyszerre tudsz szívből mulatni rajtam, és undorodva lenézni. Igazából szeretem ezt a pillantásod, mert senki mástól nem látom így.
Szóval True Blood. Lorenának hívják a csajt! Fingom nincs, hogy az itt mennyire gyakori név, de... bassza meg! És még dögös is. Jó, persze, lehet, hogy mindenki hirtelen dögös lenne, ha megtudnám, hogy Lorenának hívják, de... Miért hívják Lorenának?(...)

Itt be kellett fejeznem az írást,  mert Priscilla a két vállamnál fogva megrázott, ezzel visszazökkentve a saját valóságomba.
Kérdően meredt rám, hosszú szőke szempilláit rebegtetve.
 - Ez kurva szar érzés! - förmedtem rá, és lesöpörtem magamról a kezét - Máskor finomabban.
 - Hát persze. - vonta meg a vállát - Mit akarsz?
Vámpíroknál eleve gyakori, hogy megérezzük, ha a társunk erősen koncentrál ránk, Priscilla és köztem ez a kötelék különösen erős, minden bizonnyal annak köszönhető, hogy testvérek vagyunk.Vagy egyszerűen annak, hogy annyira szeretjük egymást. Mert a szeretet a legerősebb kötelék. Hát hogyne!
 - Levelet írtam.
 - Papír nélkül?
 - Odaát.
 - Ja.
Már kezdek hozzászokni, hogy nem különösebben hatja meg a dolog. Egy régebbi beszélgetésünket már korábban fel akartam nektek tölteni ide a blogra, csak aztán lusta voltam kijavítani a hibákat, meg ilyesmik, úgyhogy az későbbre maradt.Komolyan kéne nekem egy titkár. Egy HASZNÁLHATÓ titkár. Vagy titkárnő. Egye fene néha le is játszhatnánk a rámenős főnök-feslett titkárnő jelenetet.
 - Lorenáról van szó. - közöltem, mert akkor semmiféle asztalon titkárnőt döngölés nem járt az eszembe, csak Loren(n)a. Egy"n" vagy kettő, tök mindegy.
 - Na AZT már nem! - röhögött fel Priscilla, és a kanapé támlájára csapott. - Ez már... Tényleg azt kell mondjam, hogy unalmas.
Mindig, mindenre azt mondja, hogy unalmas, de valahogy sosem sikerül annyira untatnom, hogy le is lépjen.
 - Nem én tehetek róla! - nevettem - A sorozatban van, amit nézek! Egyszer csak előkerült. Egy vámpír. És még dögös is. Meg hasonlít is!
 - Ugye tisztában vagy azzal, hogy ezt csak bebeszéled magadnak?- a szokásos gúnyosan nevető ajka, a jegesen szikrázó szemeivel együtt.
 - Igen. - vágtam rá, majd gyorsan helyesbítettem, hátha még nem késő eléggé beleélnem magam - Vagyis nem! Miért ne lehetne, hogy...?
 - Te figyelj, ha megölöm a mostanit, mielőtt megkúrod, akkor legalább a névvel lesz egy kis változás? Már nagyon kezd unalmas lenni.
 - Megeshet. - jelenleg nem hagytam magamnak időt, hogy eljátsszak ezzel a kecsegtető gondolattal - De most nem ez a lényeg! Elvégre az is lehet egy másik, létező világ nem?
 - Tőlem, aztán.
 - Ha valahol még... Létezik?
 - Akkor mire vársz még, menj és keresd meg, basszus! - intett röhögve - Ha megtalálod, üdvözlöm.
Ekkor jöttem rá, hogy meg van a válasz arra a kérdésre, amit az augusztus 9.-i bejegyzésem végén tettem fel. A pech csak az, hogy Lorena már nagyon is halott.

9 megjegyzés:

  1. A kérdésre már akkor is nyilvánvaló volt a válaszod, amikor feltetted. És miért ne kereshetnéd meg, persze ahhoz el kellene döntened, hogy mit is keress.. az arcát, a lelkét, vagy szerinted úgy, ahogyan ismerted lehetséges lenne, hogy viszont látod valahol?
    Le tudod írni, hogy egyáltalán mi történt vele?

    VálaszTörlés
  2. "A kérdésre már akkor is nyilvánvaló volt a válaszod, amikor feltetted."
    Igaz, én bármire képes vagyok... :D

    Na igen, mit keressek... Jó kérdés. Nem tudom mennyire lehetséges, hogy valahol viszontlátom. Gerard-Ravenből kiindulva bármi lehetséges.

    A Gerardos ficben írtam róla valamennyit, nem? Vagy az nem elég, mi? ;P Úgyis szerettél volna valami "csajosat" olvasni, bár ez nem éppen az a műfaj lenne mint amit a múltkor kültelki.

    VálaszTörlés
  3. Írtál róla kb két sort, hát abból vajmi keveset lehet megtudni. :( Nem , nem elég! :D
    Az pedig, hogy nem 'az a műfaj' egy picit sem zavar, biztos ebben is jeleskedsz :) Persze, ha kellemetlen a téma..

    VálaszTörlés
  4. "Az pedig, hogy nem 'az a műfaj' egy picit sem zavar, biztos ebben is jeleskedsz :)"
    Köszönöm a bizalmat! :D
    Nem mondanám, hogy kellemes téma, a szívem megszakad, brühühü, de majd igyekszem arról is összehozni valamit. Annyi írni valóm van, hogy csak na. Tényleg kéne egy titkár/nő.

    VálaszTörlés
  5. jé..van szíved és még működik is? (hát persze, hogy nem, de legalább megpróbálsz úgy tenni)
    A titkárnőkkel csak egy baj van..valakinek diktálni is kell, sokra nem mennél vele. A gépelés már nem nagy dolog :D

    VálaszTörlés
  6. Jé, ide akartam válaszolni, aztán elfelejtettem... Szóval!
    "hát persze, hogy nem, de legalább megpróbálsz úgy tenni"
    ez egy tökéletes meglátás ;)

    Amúgy diktálni szeretek, jobban kedvemre való a pofázás, mint az írás. Az a legjobb, ha én csak hátradőlve magyarázok, valaki meg szorgosan gépel... :D

    VálaszTörlés
  7. Hát.. ha egy univerzumban lennénk, segítenék (gépelni):D

    VálaszTörlés
  8. Ó, az bizony nagy segítség lenne! Na, majd ha átjutok akkor lehet hogy téged ér a nagy megtiszteltetés, hogy lejegyezheted hódításom történetét! ;)

    VálaszTörlés
  9. milyen kegyes vagy. haha:) 15 év múlva már közel sem fog ilyen jól állni a szemüveg ( na jó nem is hordok, de akkor már kitudja:D )

    VálaszTörlés

Wattpad