21

Nincs kedvem címet írni, mert minek?

Posted in ,
Lia drága elkapott valami nyavalyát, úgyhogy most nyűgösebb, mint alapjáraton. Igen, nekem is feltűnt, hogy aránytalanul sokat írok mostanában a kiscsajról... Részemről komolyan rendben lenne még az is, hogy belé szeressek, mert igazából praktikus lenne, meg lássuk be, egész jó kis sztori, de még dolgoznom kell rajta.
Túl nagy hatással van rá Raven, és eléggé sikerül elborzasztania a kis meséivel. Jajj amúgy látnotok kellett volna Raven fejét, amikor Liával az arról szóló kommenteket olvasgatták, hogy márpedig engem nem ítéltek el! Bezzeg Raven! (Na meg neki köszönhetően Liára is átragad a dolog.) Megállás nélkül ítélkezik! Ráadásul szerinte az nem ítélkezés, hogy a legaljasabb teremtmény vagyok, hanem tény. Megint jött azzal, hogy megnyomorítottam őt egy életre (és még az után is..), na meg leamortizáltam egy komplett emberi civilizációt, és több millió lény szenvedett kínhalált, csak azért, mert élveztem végignézni.
Nem tehetek róla, hogy egyeseknek ilyen alacsony az ingerküszöbük.
Na, Lia megint rázendített, hogy egy barom vagyok. Én meg közölte vele, hogy inkább húzzon vissza Állattemetőt olvasni. Mondjuk nem rossz könyvecske, egész jól ír Stephen King. Csak néha túl terjengősek az érzelmi leírások. És megdöglött benne egy macska. Később egy kisfiú is, de mindegy. Oké, a démonos, sírból kimászó halottak határozottan felkeltették az érdeklődésem, és azt hiszem az indián temetőknek is utána kéne néznem. Na meg hogy mi is az a Wendigo, ha már Lia olyan lelkesen le-wendigozott. Mondjuk ezen nem lepődöm meg, mert mostanság bárhol, bármi "gonosz" előkerül, az előbb vagy utóbb a nyakamba lesz varrva, pláne ha a "megszállás" is szerepel a repertoárban.
Mivel még nem rendelkezem valami széleskörű tudással a nálatok élő (vagy élt) népekről és kultúrákról, az indiánokról egy kellemes légkörű, romantikus megvilágítású teaházra asszociálok Na meg Gizire. Lia szerint bosszantóan sok dologról asszociálok Gizire. Múltkor suliba menet egy utcai zenész éppen a Volt egy táncot játszotta, hát addig erősködtem amíg csak végighallgattuk.

Szóval igen, a téma mostanság felém: Lia, az írás, olvasás annak céljából, hogy hogyan kell minél izgalmasabban felépíteni egy regényt, meg ilyesmik. Mert hát sztorim az van rengeteg, csak mégis úgy kéne őket tálalnom, hogy a hideg futkározzon az emberek hátán, nem pedig úgy mint Raven, hogy csak mondja, és mondja, és mondja, hátha valaki megsajnálja, és együtt fog vele érezni.

Odahaza nagyjából semmi sem történik. Csak a szokásos. Vacsorázni azért még otthon vacsorázok, de nem sikerült egy érdekes egyént sem összeszednem. A ti világotok túl magasra tette a mércét az érdekességeket illetően.
Az utóbbi napokban evésen kívül csak azért voltam otthon, hogy foglalkozzak kicsit Kisdöggel. Na de az meg macska, úgyhogy szerencsére nem sok érzelem szorult belé, kiköveteli ami jár neki, azt a fél órás simogatást és dédelgetést, aztán faképnél is hagy. Azért az Állattemető kapcsán átfutott az agyamon, hogy csak ki kéne megint próbálni a vámpír-macska dolgot. De nincs szívem megölni. Túlságosan hozzászoktam már az életerőtől csillogó szeméhez.
Ha kutyáról volna szó, inkább feltűnne a változás, gondolta Louis, de a macskák mindentől függetlenül is olyan átkozottul furcsa, öntörvényű lények; mintha valami babonás erejük volna. Nem csodálkozott, hogy a régi egyiptomi fáraók és királynők úgy rendelkeztek: haláluk után a macskájukat is balzsamozzák be és dobják utánuk háromszögletű sírjukba, hadd legyen
vezérlő szellemük a másvilágon. Semmi kétség: a macskában eleve van valami félelmetes.
Na igen, vajon miért szeretem én a macsekokat? 

21 megjegyzés:

  1. Ilyen a természeted és kész.Raven szivikém egyszer már megakartál halni,de nem jött össze.Ha annyira nyomorúltnak érzed ezt az életet akkor hajrá tégy ellene(egyszer már volt bátorságod,nem?)Télleg sajnálak de ettől nem lesz jobb.Az állattemetőből van egy film asszem 2 részes a címe Kedvencek temetője.Nézd meg szerintem nem rossz.Lia remélem gyorsan rendbe jössz és tudsz piheni tőlük.Puszika!A "csak ki ne rágja a lelkemet" egy vicces megjegyzés volt,nem szószerint értendő!Többet meg nem váltok egy szót sem Emilyvel ígérem ha neked úgy jobb.Csók a macskádnak és nektek is!

    VálaszTörlés
  2. Wendigo egy olyan lény,aki emberi sziveket eszik és ször borítja a testét valamint nagyok a fogai.Leginkább teliholdkor támad.Én ezt tudom róla.Üsd be a keresőbe a Wendigo nevet és kat. a képre(bal oldalon a keresőnél) ott vannak képek!

    VálaszTörlés
  3. Na,nekem talán itt nem kéne a véleményem kifejtenem,nem akarok még egyszer Adamba rúgni.^^"

    VálaszTörlés
  4. @Heydi:
    A filmnek majd utána nézek.
    Miért ne beszélhetnél Emilyvel? xD Én csak arra céloztam, hogy ne itt tárgyaljátok meg, hogy mikor dumáltok facebookon. Ha a bejegyzés témájához kapcsolódik, azt írtok, amit akartok.

    Amúgy a Google varázsát ismerem... ;)

    @Mizantróp:
    Na mi az? :D Megint hisztizek? Már fel se tűnik, basszus... Rossz hatással van rám, hogy egy nővel vagyok "összezárva".

    VálaszTörlés
  5. Hát lehet nagy hatással van rád Lia hiszti terén.. xDD Na jó lehet nem is :D

    Amúgy meg várom a következő hátborzongató írásodat.

    A kedvencek temetője az könyvbe ezerszer jobb... mint filmbe de a maga korába az is jó volt. Van még egy macskás könyve Stephen Kingnek a Macskaszem... csak az teljesen más téma.. :D

    Azon meg ne csodálkozz hogy a mostanában felmerülő gonosz dolgok jó pár embernek te jutsz az eszébe.. :D Nekem is :D

    VálaszTörlés
  6. Jajj ne kérlek csak ezt ne csináld,egyáltalán nem azért mondtam,de akkor most ezt mindig megkapom ezentúl?^^":( Egyáltalán nem a hiszti/nem hiszti dolog miatt mondtam,csak a múltkor is a lelkedbe gázoltam,és még egyszer nem akarok(bár egyszer sem akartam).

    VálaszTörlés
  7. Mizantróp, szerintem nem olyan könnyű komolyan a lelkébe gázolni :D

    VálaszTörlés
  8. Viki,ebben reménykedek én is,és eddig én is ezt gondoltam,sőt,de a legutóbbi megjegyzése óta már nem vagyok biztos benne.^^"

    VálaszTörlés
  9. "Azon meg ne csodálkozz hogy a mostanában felmerülő gonosz dolgok jó pár embernek te jutsz az eszébe.. :D Nekem is :D"
    Vikim, ez igazán hízelgő! xD Közben amúgy belenéztem a filmbe, hát... nem túlságosan fogott meg. Úgyhogy tényleg ezerszer jobb a könyv!

    Mizantróp, most Vikinél a pont... :D Nem kell ám engem mindig komolyan venni! Eddig csak egy személynek sikerült KOMOLYAN a lelkembe gázolni, azt pedig elég nehéz lenne felülmúlni. :D

    VálaszTörlés
  10. Hidd el Adam,én ennek csak örülök,de én minden ilyet komolyan veszek,mivel nem tudom,mikor viccelsz,mikor nem,főleg az ilyen beszólásaid után.... Előtte még volt két kérdésem,de majd később....

    VálaszTörlés
  11. Na most mi van?Kihalt mindenki egy nap alatt?Szép mondhatom.Lia remélem jobban érzed magad.

    VálaszTörlés
  12. ’Megint jött azzal, hogy megnyomorítottam őt egy életre (és még az után is..), na meg leamortizáltam egy komplett emberi civilizációt, és több millió lény szenvedett kínhalált, csak azért, mert élveztem végignézni.
    Nem tehetek róla, hogy egyeseknek ilyen alacsony az ingerküszöbük.’- Na ennél a pontnál majdnem kezdtelek sajnálni  Szegény, és még képesek azt mondani, hogy romlott vagy :D …hát nem is tudom.
    Az tény, hogy úgy néz ki az utóbbi időben elég sok rajongóra tettél szert, akik szerint szegény Adam ’ áldozat’ és az teljesen rendjén van, ha kiirtja a fél világot…ez egy picit elgondolkodtató a jó-rossz, épelméjűjég-őrültség fogalmáról és az emberek látásmódjáról. Kicsavarodott egy világ.  Nem elítéllek. (amíg nem az én véremet szívod ) Táplálkoznod neked is kell, sőt szórakoznod is. Az ölés néha elkerülhetetlen, de túlzásnak és ésszerűtlennek tartom a tömegmészárlást. Nekem pedig egyáltalán nem tűnsz olyannak, aki ésszerűtlen dolgokat művel. (Persze nem tudhatom, hogy unalmamban mire lennék képes. ) Szóval kíváncsi lennék az egész sztorira, ha másnak nem is tekinted az embereket, mint kajának akkor is hülyeség lett volna a készlet nagy részét puszta szórakozásból kidobni a kukába.

    Írás…ezt meg lehet tanulni? Tehetséged van hozzá…olvasótábor kipipálva  De komolyan kíváncsi lennék egy olyan könyvre, vagy tanulmányra, amelyik értelmesen elmagyarázza, hogy hogyan érdemes írni.
    Cica…Kisdög, tényleg ez a végleges neve?  Ne nyúlj hozzá, nem tetszene, az eredmény, vagy csak egyszerűen megdöglik, vagy valami kifacsart izé lesz, amit kénytelen leszel magad kinyírni. Hozzá legalább valamelyest kötődsz és törődsz vele. Említettél egyszer valamit a gyerekekről…Kisdögnek még bírnia kell, ha életben tartod és gondoskodsz róla, hátha Gizi egyszer majd beadja a derekát, mert látja, hogy magadon kívül másról is képes vagy gondoskodni. :D

    VálaszTörlés
  13. @Mizantróp:
    Milyen kérdések?

    @Heydi:
    Még nem sikerül kihalnom...

    @Aysha:
    "Az tény, hogy úgy néz ki az utóbbi időben elég sok rajongóra tettél szert, akik szerint szegény Adam ’ áldozat’ és az teljesen rendjén van, ha kiirtja a fél világot…ez egy picit elgondolkodtató a jó-rossz, épelméjűjég-őrültség fogalmáról és az emberek látásmódjáról. Kicsavarodott egy világ."
    Éppen ezért imádom a világot! Mert mindenki leszar mindent amíg valaki mondjuk... meg nem hal. :D

    "Nekem pedig egyáltalán nem tűnsz olyannak, aki ésszerűtlen dolgokat művel. (Persze nem tudhatom, hogy unalmamban mire lennék képes. )"
    Hidd el, a legnagyobb unalomba az ésszerűtlen dolgok az igazán szórakoztatóak! Van az a pont amikor a tömegmészárlásnak van már csak "újdonság erejű" hatása.

    "Szóval kíváncsi lennék az egész sztorira, ha másnak nem is tekinted az embereket, mint kajának akkor is hülyeség lett volna a készlet nagy részét puszta szórakozásból kidobni a kukába. "
    Hülyeség is volt. xD

    "Írás…ezt meg lehet tanulni? Tehetséged van hozzá…olvasótábor kipipálva  De komolyan kíváncsi lennék egy olyan könyvre, vagy tanulmányra, amelyik értelmesen elmagyarázza, hogy hogyan érdemes írni. "
    Asszem erről majd írok bővebben. ;)

    "Cica…Kisdög, tényleg ez a végleges neve?"
    Bizony! Még Raven is így hívja... xD

    "Ne nyúlj hozzá, nem tetszene, az eredmény, vagy csak egyszerűen megdöglik, vagy valami kifacsart izé lesz, amit kénytelen leszel magad kinyírni. Hozzá legalább valamelyest kötődsz és törődsz vele."
    Jajj ne is mondd! Az Állattemető révén már attól is fájt a szívem, hogy belegondoltam, mi lenne, ha egy kamion elcsapná. Szerencsére ez nehezen fordul elő egy hegytetőn.

    "Említettél egyszer valamit a gyerekekről…Kisdögnek még bírnia kell, ha életben tartod és gondoskodsz róla, hátha Gizi egyszer majd beadja a derekát, mert látja, hogy magadon kívül másról is képes vagy gondoskodni. :D"
    Áh, Gizi nem az a fajta, aki az ilyesmi miért adná be a derekát... Nála talán még a tömegmészárlás is imponálóbb hatást érne el. XD

    VálaszTörlés
  14. 'Áh, Gizi nem az a fajta, aki az ilyesmi miért adná be a derekát... Nála talán még a tömegmészárlás is imponálóbb hatást érne el.'- Igazán összeillő pár vagytok...Szép is a szerelem:D

    VálaszTörlés
  15. De ő változatlanul mást szeret... :(

    VálaszTörlés
  16. Mivel Te nagy vámpírszakértő vagy,és nekem van pár kérdésem,h azok most csak filmes fogások,vagy tényleg igazak,meg egy kérdésem van a regénnyel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  17. Hát, akkor majd ne kímélj, kérdezz! ,)

    VálaszTörlés
  18. Rendben.:D Az egyik,amiről azt akarom megtudni,h csak filmes fogás-e,h amikor átváltozik valaki vámpírrá,akkor fél évig minden vámpírnál erősebb. Mert én sehol nem olvastam róla(de ez nem jelenti azt,h nem lehetséges)viszont Te lehet,h igen. Vagy inkább az a kérdés,h lehetséges-e lehetne/lenne-e ez.
    A másik a regényeddel kapcsolatos,h abban a novelládban amiben az első napodról írtál vámpírként,azt írtad,h nagy fájdalmaid voltak. De a Ravenes sztoriban,amit Lia ír,abban ez nem szerepel Ravennel kapcsolatban,de ti ketten egy történetben is szerepeltek. Akkor most ezek a történetek(Ravenes novellád és amit küldtél nekem)nem egyezik azzal amit Lia ír?
    A harmadik,ami szintén a filmekkel kapcsolatos,h a filmekben a vámpírok éjjel-nappal ugyanúgy rohangálnak,alvás nélkül. Ez "reális"? Nappal akkor nem kéne aludniuk?
    Még lenne pár kérdésem,de most csak ennyivel bombázlak,mert lehet,h utána leszoksz a nekem való válaszolgatásról.XD Meg gondolom ez már így is sok hülye kérdés a számodra.

    VálaszTörlés
  19. Mizantróp!Megelőzöm Adamet a válaszban.Nem erősebbek miután átváltoznak.A régiekhez(idősebbekhez) képest gyengék.Este éberek de nappal bágyatabak és alszanak.Bocsi de kotnyeles vagyok.Ne haragudj rám.

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm Heydi,értem,de kíváncsi vagyok Adam válaszára is.^^Igen,látom,de elnézem.^^

    VálaszTörlés
  21. @Mizantróp:
    Ó, drágám, én aztán imádok kérdésekre válaszolni, úgyhogy ne fogd vissza magad! Most is annyira belelendültem, hogy végül inkább kiraktam bejegyzésnek, hogy ne itt legyen kilométeres kommentnek! :D
    Íme: http://adamvampire.blogspot.hu/2013/03/kerdesek-vampir-ugyben.html

    @Heydi:
    Az nem baj hogy kotnyeles vagy,azt bírom én... Csak most pl. néhány hülyeséget is írtál. :D De nem baj, a hülyeségeket is bírom. ;)

    VálaszTörlés

Wattpad