6

Párizs, a szerelem városa

Posted in ,
... és nekem pont volt olyan nagy szerencsém, hogy még így, a bimbózó románcunk elején egy hetet tölthettem Párizsban az én egyetlen, szeplős orrú Moranemmel.
Nem is olyan szeplős az orra. 
Én sokkal közelebb szoktam lenni az orrához, mint te.


Csókolózás az Eiffel-torony és a Diadalív tetején, kézen fogva andalgás a Champs Élysées-n, romantikus műelemzés a Louvre-ban és az Orsay-ben, egymást átölelve napozás Tülériák kertjében...
Napozás. Adam, komolyan? Oké, hogy meg akarod csillogtatni a romantikus történetírói képességedet, de te és a napozás?
Mer' miért ne? Ha már te is, na meg az olvasók elképzelik amiket írok, az fél siker.

Hogy az olvasók bármit is értsenek ebből az egészből; 
Ne nézd hülyének a drágaságaim!
Nem nézek hülyének senkit, csak összefoglalom a helyzetet. 
Moran (becenevén Mort, na meg még van vagy ezer neve, de maradjunk ennél a kettőnél*) és Adam jelenleg egy amolyan hatalmi játszma-szerűséget vívnak, és őszintén szólva imádni valóak. Az a része igaz, hogy voltunk Párizsban, meg a fent említett helyeken. Szerencsére egész jól sikerül elkülönülnöm az egymást gyepáló gerlepártól. Csak akkor kerültem kapcsolatba velük, amikor már nagyon unatkoztam. Amire ritkán volt alkalom, mert hát Párizs!
Tovább mondhatom?
Te jó ég Adam, mi történik veled? 
He?
Kezdesz egész jó irányba fejlődni! "Tovább mondhatom?" Ilyet nem szoktál kérdezni, csak mondod a magadét.
Szóval egy kellemes kis hotelben szálltunk meg az én kis gesztenyehajú szeretőmmel, az ággyal szemben lévő ablakból tökéletes kilátás nyílt az Eiffel-toronyra. Esténként gyakran kiültünk a Mars-mezőre, és onnan csodáltuk a kivilágított tornyot.
Ne Adam, inkább ne legyél író, mert nagyon nem sikerül belőnöd a pornó és a Romana füzetekbe illő nyálzuhatag közötti részt. 
Te csak ne szövegelj, hanem írd a sztorit amivel már egy hónapja piszmogsz, én majd mesélek a Morannel való romantikus kapcsolatomról!
Na tehát. Pont kapóra jött ez a Párizs dolog, mert édes kettesben lehettem Morannel, amit én rendkívül élveztem, ő meg kevésbé. Muhaha. Jó, hát lehet, hogy az én elképzelésem egy csöppet mások egy romantikus kapcsolatról, mint ahogy azt Moran gondolja. Belém jóval több érzelem szorult, mint Moranbe. Hüm, hogy is vázoljam fel nektek Moran jellemét röviden? Lia közben idegbajt kap, mert ő azon dolgozik, hogy ne csak röviden vázolja fel a srác jellemét, hanem egy regényben fejtse ki. A lényeg az, hogy Moran egy érzéketlen kis pöcs, aki gyűlöl veszíteni. (Nem vagyunk rokonlelkek, á, dehogy!) Imádom a srácot! Abban igaza van Liának, hogy Moran és én összeillünk, abban viszont téved, hogy jelenleg olyanért versengünk, amiből egyikünk sem kerülhet ki győztesen. Ez hülyeség, mert nekem nincs mit vesztenem és...
Hát pont ez az, hogy Mortnak sincs itt, így, ebben a formában, velem, veled, érted! Inkább mesélj Párizsról!
Szép város, tele fincsi emberrel. 
Napóleon tudott élni, menő lett az a diadalív.

Egész jó módját választotta a halhatatlanságnak, azt el kell ismerni. Bírtam volna Napóleont. Na meg Michelangelót! Az a Haldokló rabszolga szobra a Louvre-ban! Hát tudott szexi pasikat faragni az biztos. Meg az is biztos, hogy az a rabszolga nem haldokol, hanem élvezkedik.


Vagy Michelangelo élvezkedett a modellsráccal két farigcsálás között. Szívesen modellt állnék Michelangelónak. Csak van valahol még olyan világ, ahol ez összejöhet. Majd utána járok. Csak kár, hogy nincs róla kevésbé szakállas és kevésbé öreg kép.
Rómába nem jössz velem. Ha ennyire odáig vagy egy szobortól, mint fogsz csinálni a Sixtus kápolnában?

Gondolom azt nem kell részleteznem, hogy rengeteg jó kép volt a Louvre-ban és az Orsay-ben is. Mondjuk a Mona Lisáért pont nem értem, mi a francért vannak annyira oda. Tök unalmas kép, tucatnyi sokkal izgalmasabb és mozgalmasabb festmény volt, ami előtt alig kóválygott néhány nézelődő, a fura mosolyú csajért meg nyomakodtak az emberek.
Még amikor Lia művtöri vizsgára nézegette a képeket akkor is tetszettek Géricault festményei, élőben meg persze még klasszabbak, mint monitoron. Lenne pár festménye, amit szívesen felnyomnék valamelyik szobám falára.


A Louvre-ban nagyon tetszett még a rengeteg kincs a ti történelmetekből, legalább kicsit bővíthettem az eddig Liától megszerzett felületes történelemtudást.

Az Orsay-ben kifogtunk egy időszakos Van Gogh kiállítást, tényleg jó kis hangulatos festményeket hozott össze.
Na meg a többi impresszionistának is vannak klassz alkotásaik.

Adam, elájulok a műelemzéseidtől... "klassz", "jó kis", "jó".
Majd te hadoválsz az ecsetkezelésről, ha akarsz.
(Lia azóta csak vinnyogni tud arról, hogy mennyire elképesztően jó volt a Van Gogh kiállítás, ez ám a nagy műelemzés.)

Moran nem egy műkedvelő típus, nagyjából végig az emberiség romlottságán filozofálgatott. Ez a vesszőparipája. Meg most már az istenek romlottsága is. De azért azt élvezi, hogyha megdugom, szóval nincs gond.
A sztori óta nem is feküdt le veled se Párizsban, se máshol. 
Csak idő kérdése.Párizsban nagyrészt amúgy is azzal volt elfoglalva, hogy mekkora a mocsok, meg mennyi irtani való csöves van. Egyébként tényleg elég nagy a kosz, Budapest sem semmi, de ha már az emberek annyira odáig vannak érte, hogy Párizs ilyen meg olyan gyönyörű, akkor fordíthatnának több figyelmet arra, hogy ne legyen mindenhol húgyszag. Ilyen téren tökéletesen egyetértek Morannel abban, hogy elég undorító faj tud lenni az emberiség. De azért összehoztatok szép dolgokat.






___________________________________
*Khm Light...
Most muszáj ezt?
Legyen már benned egy kis vállakózókedv!

6 megjegyzés:

  1. Őőőő... asszem, erre az a legjobb szó, hogy csalódtam...
    Azt hittem, mondasz is valamit Párizsról is... Valami olyat, ami úgy.. hogy modjam szépen...
    Szóval, valami nem tucatsznob gondolatod is lesz róla...
    Múzeumok? Komolyan?
    Most komolyan???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha veled mentem volna Párizsba, akkor biztos izgalmasabb lett volna. Így maradtak a múzeumok.

      Törlés
    2. Most már azt hallgatom megállás nélkül, hogy miért vagyok olyan unalmas, hogy nem mentem csatornákba..... xD

      Törlés
  2. Adam,ez a bejegyzés fantasztikus volt,a képekről nem is beszélve-igaz a Párizs még alaposabb taglalását én is hiányoltam-viszont az egy hihetetlen dolog,h ilyen múzeumokba és kiállításokra jutottatok el!!!!>.< *-* *o* Nem csodálom,h Lia oda-meg vissza van tőle.*-* Engem is teljesen magával ragadott a hangulata.:$ *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adam most éppen duzzog, ahelyett, hogy örülne annak, hogy legalább annyit látott Párizsból, amennyit. Mondanám, hogy egyszer majd elmegyek Adammel kettesben, de nem. :P

      Törlés
  3. Szerintem Adam sosem fogja értékelni.XD:D De ez ilyen,úgy kell elfogadni egymást,ahogy vagyunk.:D

    VálaszTörlés

Wattpad