0

Adam nélkül sincs hiány szemétládákból

Posted in ,


Ő itt a Szőke.

Mit tudni róla? Nagyjából annyit, hogy valami köze van Bill Cipherhez. Hogy mi a köze, az egy remek kérdés, tekintve, hogy az említett démon Gravity Fallsban egy háromszög, semmi több. Viszont a fanok közt sikerült magának valamiféle (igen változatos) emberi alakot szereznie. És a Szőke elég sok minden lenyúlt magának ebből, a ruháját viszont határozottan a Black Parade-ből szerezte.

A kétes kiléte miatt a nevét is homály fedi, próbáltam meggyőzni róla, hogy a Soren egészen passzol hozzá, de hosszútávon a legkevésbé sem ragaszkodott hozzá. Viszont rövid időre James, a pszichológus bőrébe bújt, és sikeresen kigyógyította Adamet önmagából.
Szóval összességében igen, ezt a szőke szemétládát kell okolni azért, hogy Adam most darabokra esve, és mégis nagyobb egységben mint valaha, kering az univerzumban. Vagy multiverzumban. Nézőpont kérdése.

A Szőke motivációja is rejtély egyelőre a számomra. A lila gömbnek valami köze van Caligóhoz, egyféle esszenciája lehet az egykori bolygó „varázslatának”. Azt viszont nem értem mit nyert ezzel az egésszel. Mire lett neki jó, hogy Adam meghasadt? Eleinte, nagyjából másfél éve, még attól tartottam, hogy ez a szőke kis genyó úgy ahogy vagy ki akarja nyírni Adamet, felzabálni, magába olvasztani, és hasonló szörnyűségek. Ehelyett viszont szimplán csak közölte Adammel, hogy „Francoknak szarakszol te ezzel az egy szem nyomorult kis világgal".
Rendben, talán a szimplán közölte erős kifejezés, kénytelen volt hozzá Adam sötét lelkének legmélyéig mászni. Mindenesetre konkrétan szívességet tett Adamnek azzal, hogy mentálisan pofán vágta.

Miért? Miért érte meg egy a világmindenségen keresztül-kasul száguldozó démonnak, hogy egy Adam-szintű szemétládát ráébresszen „isteni” valójára? Mert azt még úgy ahogy megértem, hogy Adamnek miért érte meg. Oké, teljesen egyértelmű, hogy neki miért érte meg. Szét unta már az agyát. De a Szőke mi a francért akart benne lenni ebben az egészben? Tényleg csak szimplán annyi az érdeke, hogy benne legyen? Olyan fene jó dolog belekúszni Raven gonosz alteregójába? A Szőke számára ennek az egésznek még jelentéktelenebbnek kéne lennie, mint Adam számára. De nem az.

Azzal, hogy Adam, mint a blogger vámpír-démon kivonta magát a forgalomból, közel sem állt meg az élet. Sőt… Igazából minden sokkal mozgalmasabbnak és kuszábbnak tűnik. Már csak le kéne írnia valakinek.

0 megjegyzés:

Wattpad