28

Díj - mert megérdemlem

Posted in ,
Még jó pár hete, talán vagy egy hónapja kaptam egy díjat Chloé-tól, csak aztán úgy voltam vele, hogy inkább nem összecsapom a válaszaimat, és a kérdéseket, hanem várok még egy kicsit, amíg rendesen lesz időm a dologgal foglalkozni. Ez lett az eredmény.

11 információ rólam:
vámpír vagyok, de ha úgy jobban tetszik, használhatjátok a démon szót is
fizikailag egy másik világban tartózkodom, mint ti
kék a szemem
nemrég szereztem be magamnak egy kismacskát
szadista vagyok (mielőtt félreértés esne, ez nem függ össze a kismacskával...)
szexmániás (és ez se... szóval semmi se)
biszex
imádok játszani, fogadni
szeretek ismerkedni
tökéletes vagyok (és egy csöppet sem egoista...)
jelenleg fő célom, hogy testtel együtt át tudjak jutni más dimenziókba

A kapott kérdések:
1. Melyik filmbeli karakter életét élnéd a legszívesebben?
Bocsi, de erre azt kell mondjam, hogy nem cserélnék senkivel, ha filmben van, ha nem. Még a ti világotokban is a saját testemet akarom, senki másét. Annyira.
Mondjuk Lestat, az Interjú a vámpírralból annyival menő, hogy róla már készölt film, rólam pedig még nem, de hát, ami késik, az nem múlik. Ez kifejezetten igaz egy vámpír öröklétében.

2. Milyen művészi (vagy egyéb) adottságot fogadnál a legszívesebben a  sorstól?
Tudjak testtel együtt barangolni a különböző világok között. Ez határozottan jól jönne.

3. Melyik a kedvenc fotód a kedvenc hírességedről?
Jelenleg ezen röhögök már napok óta:
Nem mintha úgy nézne ki mint valami "híresség"... de mindig jó kedvre derít ez az ábrázata

4. Milyen gyakran fogyasztasz alkoholt? És milyen alkoholos italt szoktál inni a  leggyakrabban?
Ritkán fogyasztok alkoholt, mert az égvilágon semmi hatása nincs a szervezetemre. Sajnos. Pedig jó lenne még egyszer úgy istenesen berúgni. Ember létem alatt viszont nem vetettem meg az italt, sőt! Maradjunk annyiban, hogy gyakori „lakó” voltam a falunkban lévő ivó asztalai alatt… Nem voltam válogatós, minél jobban megárt, annál jobb.
Manapság marad az alkoholos vér, már ha valamelyik áldozatomnak jó magasra szökök a vér-alkohol szintje.

5. Melyik az a dal, ami a legjobban jellemez téged?
Már egyszer felraktam a blogomra, de még mindig ennél maradnék.


6. Most milyen illatú tusfürdőd van?
Ööö… ritkán fürdök. De nem tudok izzadni, szóval az ilyen jellegű kellemetlen szagok elkerülnek. Ha fürdök, akkor meg szappan. Nem tudom milyen illatú. Olyan… szappan. Nem vagyok az a fajta dísz-buzi aki mindenfélével kenegeti magát.

7. Melyik városban/országban élnél a legszívesebben?
A ti világotokban bárhol. Nekem Magyarország is bejön. Ahogy elnéztem földrajzilag kellemes a fekvése.

8. Hány párnán alszol?
Teljesen változó. Tökéletesen elvagyok egy szem párna nélkül is, de a stílus kedvéért van egy kényelmes, kipárázott koporsóm is.

9. Mit gondolsz a porcelánfigurákról?
Valami olyasmit, hogy feleslegesek, de azért nálam is van néhány a kastélyomban elvétve. Különösebb érzelmi kötődésem nincs hozzájuk.

10. Milyen együttesben játszanál szívesen?
Punk, rock, vagy valami ilyesmi. Aztán lehet, hogy egy tingli-tangli tinibanda énekeseként és jól mutatnék, mint szívtipró.

11. Sorolj fel 11 dolgot (és nem személyt), ami örömet szerez.
Erről ebben a bejegyzésemben olvashattok 10-et.
+1: egy jó beszélgetés
Oké, ez általában egy személyhez fűződik, na de akkor is.

Az én kérdéseim:
 1. Mi a véleményed a vámpírokról, és arról, hogy manapság „divatosak”?
 2. Szerinted mi lesz a halál után?
 3. Mi a véleményed arról, hogy több világ is létezhet a „tieteké” mellett?
 4. Szerinted melyik az emberek számára legideálisabb államforma, és miért?
 5. Hogyan fogalmaznád meg a „szeretetet”?
 6. Szerinted mik az internet előnyei, illetve hátrányai?
 7. Képes lennél embert ölni?
 8. Mi a kedvenc hazugságod? (örök szerelem, ilyesmik...)
 9. Mivel/kivel szemben vannak előítéleteid? (ide tartozik többek közt az is, hogy ha vámpír, akkor csak kitaláció…)
 10. Meg vagy elégedve a szexuális életeddel?
 11. Ha választanod kéne, hogy téged, vagy az egyik szerettedet öljék meg, mit választanál? (ő is tudná, hogy feláldoztad magad érte)

Akik pedig válaszoljanak (mert ezt elvileg tovább kéne adnom), hát... igazából bárki, aki erre jár és szeretne válaszolni. Blogokat nem akarok itt most külön kiválogatni (kivéve Chloé-ét ;P), szóval ha úgy vesszük, én mindenkinek adok díjat, aki ezt most olvassa, csak arra kérlek, hogy valahol kommentbe jelezzétek, ha esetleg blogotokon válaszoltatok rá.
Vehetitek kihívásnak is. Nekem az is jó, ha naponta egyre válaszoltok, mert azt hiszem ezek azért nem olyan "Mi a kedvenc színed?" jellegű kérdések.

Csók!

28 megjegyzés:

  1. Ez jól sikerült...de azt hittem, hogy inkább a Kárhozottak királynője beli Lestatot kedveled :-)

    VálaszTörlés
  2. Ő se rossz csak nekem túúúl... "jó lelkű" ott azzal a kislánykával. xD Rocksztárság ide, vagy oda, abban a filmben kevésbé tetszik a karaktere. A könyvek meg megint más, bár azokat csak felületesen olvastam.

    VálaszTörlés
  3. Könyvben egyértelmű, hogy az Interjú a vámpírral- szerintem- bár már régen olvastam, de mai napig az egyik kedvenc. A film nulla ahhoz képest.
    Most jutott el a tudatomig...Tényleg van egy macskád????? Te jó ég! :-) Ugye azért próbálod életben tartani? :-) Önálló ötlet volt? Legalább fekete? Nekem volt egy pont olyan, mint a képen :-)

    VálaszTörlés
  4. bizony, lett egy macskám! nem mondanám teljesen önálló ötletnek, inkább amolyan fogadás a "te idióta vagy, egy macskával sem tudnál mit kezdeni, nemhogy egy gyerekkel!" témakörben. xd amúgy nagyrészt tényleg fekete :D

    VálaszTörlés
  5. Hát, egyelőre gondolkodom, mert nagyon "Gizmós" feje van, de még nem döntöttem el, hogy szeretném-e így szólongatni. xD
    Úgyhogy ideiglenesen a "Kisdögre" hallgat.

    VálaszTörlés
  6. Lestat a legkirályabb! De ha nem Tom Cruise elevenitené meg lehet észre se vettem volna soha... jajj ez szomorú :(

    VálaszTörlés
  7. Hát, azért hogy legkirályabb... mondjuk az tény, hogy eddig felétek vámpír-téren egész szimpatikusnak mondható, de attól még túlságosan... emberi. :D

    VálaszTörlés
  8. Mivel jelen pillanatban rengeteg időm akadt, gondoltam, legalább egy kérdésre írok, csak, hogy legyen sok olvasnivalód.
    1. Mi a véleményed a vámpírokról, és arról, hogy manapság „divatosak”?
    Ez teljesen két különböző kérdés számomra.
    Kezdjük a kérdés második felével. Hát hogy a fenébe ne lennének divatosak. Ennek valószínű, hogy a sok csalódott magányos nő az elsődleges okozója, bár, ha jobban belegondolok, inkább mégis a férfiak. Tudod milyen kevés épkézláb férfi rohangál manapság az utcákon? ..Még annál is kevesebb. A nők alapból arra vannak beprogramozva (már tizenévesen is), hogy keressék a tökéletes társat. Egy vámpírnál pedig ki is lenne tökéletesebb. Na ez most egyelőre nagyon hülyén hangzik, de megmagyarázom.
    Hogy is fest egy mai ’ divatos ’ vámpír?
    - Örökéletű, fiatal, sebezhetetlen. Ez már az első jó pont.
    - Természetesen kivételes szépség, tökéletes testi adottságokkal, ami ismét nem elhanyagolható.
    - Ráadásul mindent nagyon jól csinál, az ágyban egy felülmúlhatatlan csődör, mindig tettre kész és kimondhatatlan gyönyörrel ajándékoz meg, na ez kinek ne tetszene? Ha pedig ehhez egy kis vérszívás is társul, persze csak annyi, hogy épp felkorbácsolja a kedélyeket, akkor az maga a mennyország
    - Kissé vad,– főleg a célközönségnél biztos befutó a különc, vadóc. Veszélyes, de ugyanakkor mély érzésű, mert összegezve a mai könyvek, filmek mit is mutatnak: egy nehezen betörhető alkat, de, ha mégis közel férkőzik valaki a szívükhöz, akkor örökre a rabjává válik. Újabb jó pont tehát és még mindig nincs vége.
    - Hallottál már anyagi gondokkal küszködő vámpírról? Mert én még vajmi keveset. Hát kell ennél ismét több? Biztos támasz.
    - Harcra kész, védelmező, nincs ember aki szembe merne vele szállni, ha mégis, akkor is kiderül, hogy tulajdonképpen sérthetetlen és itt visszakanyarodtunk az elejére.
    - És végül terméketlen…hát igen, a célközönség nagy részénél talán ez is pozitívum, mert melyik tizenéves szeretne gyereket, de ha esetleg mégis, akkor azért manapság már erre is akad ellenpélda. Tehát a tökéletes férfi.
    A női vámpírok…itt is megvan az oka, hogy miért szeretne némelyik pasi ilyen lénnyel összeakadni. Szerintem elsődleges a szex. Hisz, mint vámpír tökéletes fizikumú, mindig szexi, harcos amazon, akinek nincs szüksége egy férfi támogatására, elveszi amit akar, és utána lelép..bár erről talán egy pasi többet tudna írni.
    Miért divatosak? Megfelelő célközönség, megfelelő vámpírkép. Ezeket az alapján próbáltam összeszedni magamban, amiket az utóbbi időben láttam, vagy olvastam. Nagyrészt szinte mind egy kaptafa…Adam a tiéd nagyonnn más! Erre írtam még az elején, hogy végre! ( persze van még egy másik véglet a vámpírábrázolásban, az agyatlan ’zombiszerűségek’ ettől meg egyenesen rosszul vagyok. )

    VálaszTörlés
  9. És a kérdés első része: Az én vámpírképem teljesen eltér a divatostól, mint itt még jó néhány embernek is úgy látom. Ha vámpír, akkor jobban el tudom képzelni Adam félének – bár azért a reményem még megvan, hogy nem írtja ki a fél világot, de igazság szerint túl sok romantikus képzetet nem társítok hozzá.
    Azért k*va hosszú lehet az öröklét, minden teljesen átértékelődhet. Ha őszinték akarunk lenni, ki ne tenné azt, ami neki jól esik, főleg, ha következmények nélkül teheti. Gyilkol, mert kell és mert élvezi, hisz ragadozó. Nem bírom elképzelni, hogy valaki állatokon, meg egyéb pótlékokon éljen (láttam egy édes példát Vampire Knight: vértabletta , de egyébként imádom), csak, hogy nehogy ártson, amikor számára egy pillanat egyébként is az emberi élet.( ez nem felhívás keringőre, kicsit durcás lennék, ha valaki pont engem csapolna le reggelre)
    Érzelmek..hát igen. Mi túlságosan felértékeljük ezt is az életünk rövidsége miatt. De milyen érzelem az, amelyik örök, hiszen közben minden változik, mi magunk is, a rendszer, amiben élünk, a személyiségünk alakul …egyszóval minden, és ez által szerintem az érzelmeink is. Persze nem azt mondom, hogy nem létezhet örök kötődés valakihez, valakikhez, de ez nem az a ’ választott’ dolog. Talán egyedül a vérrokoni kötődést tudnám öröknek elfogadni. Na és akkor ebből a lényeg: mi emberek megéljük az érzelmeinket, mert nekünk ez a pár év adatik, de egy vámpír ’ emberi ’ kapcsolatai több emberöltő alatt annyi változáson mehetnek keresztül, hogy szerintem természetes, hogy nem létezik számára olyan, hogy örök szerelem, barátság…
    Tehát a véleményem a vámpírokról: művelt egoista gyilkos emberi szemmel (ja, hogy miért művelt?..hát pár száz év alatt még a leglustább vámpírra is több ragadhat, mint ránk ez alatt a pár év alatt) majd el felejtettem : szociopata. Csak a Te kedvedért Adam .
    (És akkor kiderül ennyi magyarázkodás után, hogy egy- egy sorban is le tudtam volna írni)

    VálaszTörlés
  10. Belendültem, utálom, hogy éjszaka pörgök 
    Ha már belemerültem, gondoltam leírom és csatolom a többit is.

    2. Szerinted mi lesz a halál után?
    Csak remélem, hogy valami, egyelőre azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is meg fogok halni.

    3. Mi a véleményed arról, hogy több világ is létezhet a „tieteké” mellett?
    Ha jól tudom, már volt egy pár tudományos próbálkozás a bizonyításukra, és mivel ezeket az elméleteket tőlem sokkal tanultabb emberek állították fel, miért ne hinnék nekik. Persze ebben azért közre játszik az is, hogy rendelkezem egy pici képzelőerővel. És egyébként is, ha vámpírok léteznek, akkor párhuzamos világok miért is ne? 

    4. Szerinted melyik az emberek számára legideálisabb államforma, és miért?
    Egyértelmű: királyság. Ki nem állhatom a politikát, ezért nagyon nem is mennék bele, de eléggé közelítünk e felé meglátásom szerint már így is. Nem azt mondom, hogy hű de jó lenne nekünk, csak azt látom, ha egy kézben összpontosul a hatalom, talán nem cincálják szét ezt a pici, de ahogyan mondtad kiváló földrajzi fekvésű, természeti kincsekben gazdag országot.

    5. Hogyan fogalmaznád meg a „szeretetet”?
    A legcsodálatosabb emberi érzés, ami összeköt. Érte bármit feláldoznál, bármire képes lennél, a legjobbat szeretnéd számára nyújtani mindenből és nem utolsósorban feltétlen tiszteletet érzel az irányába. Számomra ez. Persze nem összetévesztendő a szerelemmel.

    6. Szerinted mik az internet előnyei, illetve hátrányai?
    Előnye: tudásszerzés, kapcsolatteremtés, ügyintézés különösebb megerőltetés nélkül
    Hátránya: Nagyrészt ellenőrizetlen tudásanyag, sok kapcsolatot teremteni kívánó elmebeteg 
    Persze ki lehetne térni sok minden másra is, de tömören.


    7. Képes lennél embert ölni?
    Igen

    8. Mi a kedvenc hazugságod? (örök szerelem, ilyesmik...)
    ’ Holnaptól minden más lesz’

    9. Mivel/kivel szemben vannak előítéleteid? (ide tartozik többek közt az is, hogy ha vámpír, akkor csak kitaláció…)
    Nem jut eszembe sok minden. Elfogadó vagyok. Attól, hogy én esetleg máshogy látok dolgokat, attól, még teljesen tiszteletben tudom tartani más véleményét, vagy látásmódját.
    Pl azért, mert én heteroszexuális vagyok még egyáltalán nem érdekel, ha valaki homo. Vagy más példa, attól, hogy én esetleg nem hiszek a szellemekben( na ez sem egészen így van), még el tudnám fogadni, hogy más váltig állítja, ő márpedig minden nap velük beszélget. Az ő valóságában ez biztosan így is van. Azért mert én képtelen vagyok, mondjuk ilyen módon kinyitni az elmémet, azért miért ne lehetne más képes rá?
    Ez lehet, hogy érthetetlenre sikeredett.

    10. Meg vagy elégedve a szexuális életeddel?


    11. Ha választanod kéne, hogy téged, vagy az egyik szerettedet öljék meg, mit választanál? (ő is tudná, hogy feláldoztad magad érte)
    Egy emberért gondolkodás nélkül száz százalékig biztosan meghalnék, ha nem tudná akkor is. A többiekért pedig remélem, hogy lenne bátorságom megtenni.

    VálaszTörlés
  11. Oh Aysha! Már a szöveg mennyisége is boldogsággal tölt el! :D

    Tetszik, hogy így összeszedted, hogy mi a vonzó a vámpírokban. Jó olvasni egy ilyen kis egyveleget.
    "Nagyrészt szinte mind egy kaptafa…Adam a tiéd nagyonnn más! Erre írtam még az elején, hogy végre! "
    Ez meg egyszerűen... wow! De tényleg. Úgy értem, azok, amiket összeírtál, kb. egytől egyik jellemzőek rám is, úgyhogy le vagyok taglózva, hogy ennek ellenére is másnak látsz. Persze, már hogy a fészkes fenébe ne lennék más, de azért vicces, hogy ezek az alaptulajdonságok mennyire jelen vannak nálam is. Dehát vámpír vagyok, ez van. ;) Amúgy értem én, gondolom arra gondoltál, hogy én nem vagyok egy picsogó balfasz ahogy manapság néhány vámpír. xD És látom tovább is van még az eszmefuttatásod. :D

    "Ha vámpír, akkor jobban el tudom képzelni Adam félének – bár azért a reményem még megvan, hogy nem írtja ki a fél világot, de igazság szerint túl sok romantikus képzetet nem társítok hozzá."
    Ha Gizi hozzám jön feleségül, még meggondolom majd... XD

    "Talán egyedül a vérrokoni kötődést tudnám öröknek elfogadni."
    Éljen Priscilla, és... az anyám. Na nem mintha az utóbbihoz annyira kötődnék...

    "mi emberek megéljük az érzelmeinket, mert nekünk ez a pár év adatik, de egy vámpír ’ emberi ’ kapcsolatai több emberöltő alatt annyi változáson mehetnek keresztül, hogy szerintem természetes, hogy nem létezik számára olyan, hogy örök szerelem, barátság…"
    pontosan! ;)

    "(És akkor kiderül ennyi magyarázkodás után, hogy egy- egy sorban is le tudtam volna írni"
    Oh, nem baj, ez így tökéletes!

    Na, tovább, továááább...
    "Csak remélem, hogy valami, egyelőre azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is meg fogok halni. "
    Ez ám az optimizmus! Amúgy emberként én is így gondoltam. És lássuk be, igazam lett...

    "Érte bármit feláldoznál, bármire képes lennél, a legjobbat szeretnéd számára nyújtani mindenből és nem utolsósorban feltétlen tiszteletet érzel az irányába."
    Ez szép!

    "’ Holnaptól minden más lesz’"
    Ezt én is szeretem! ;)

    "Az ő valóságában ez biztosan így is van. Azért mert én képtelen vagyok, mondjuk ilyen módon kinyitni az elmémet, azért miért ne lehetne más képes rá?
    Ez lehet, hogy érthetetlenre sikeredett. "
    Én értettem, és tetszik! ;)

    Egy élmény volt olvasni, de tényleg! Köszi, hogy megtiszteltél vele! ;)

    VálaszTörlés
  12. Aysha, annyira nem értem, mi lehet vonzó egy örökké szép, ifjú, sebezhetetlen, lovagias kis izében... Egyszerűen nem értem, ez miért tetszik az embereknek!!! Én félnék tőle, hiszen én nem vagyok az!!! Úgyis otthagy... Az meg, hogy jééégcsap, de belül valójában melegszívű.. na ettől konkrétan hányok, úgy általában is, nem cska a vámpíroke setében. Egy, ilyen nincs, kettő, ALAP, hogy az ilyenekkel b@szik ki legjobban az élet... Tudod, ki a francnak kéne egy vámpír??! Ezek után???! SOHA!!!!! Akkor már inkább egymilliószor Adam...
    Mondjuk egyébként sem értettem soha, mire jók a vámpírok. Úgy értem.. ez nost nem bántás, aki szereti pket, szeresse, csak én nem értem. A koboldokat, a manókat értem. A jótündért is értem. A gonosz boszorkányt is. A királylányevő sárkányt is. De a vámpírt nem.
    Nem bírja a napot, ez olyan gyengeség, ami úgy effektive agyonüt minden vállalható pozitív tulajdonságot... Szánalmas, komolyan, csak szánakozni tudok rajtuk... Aztán, embereket öl a vérükért, ami még tetszene is, ha nem lenne az a csomó démonszerűség a különböző mitológiákban, amitől TÉNYLEG félni kell, mert +"kicsit" durvább dolgot művel veled. Ellopja a lelked (ami így sosem kerülhet a mennnybe, vagy akárhová a halálod után), átkozott leszel; kiszedi a gyereket a hasadból, elcsábít, megdug, és megöl, amivel szintén kizár a túlvilágról... Egy vámpír meg csak simán kiszívja a véred, amíg ALSZOL!!!!! Mint valami beteg dögevő... fujj. Aztán van képe denevérré változni... érted, nem valami... nemes, megbecsült állattá, neeem, egy nyomorék denevérré! Röhej!:D És akkor ezek után örök életű... MI A FRANCNAK???! És főleg minek ennyiféle képpen megölni???? Karó, fejlevágás, nap, csomó helyen a halottak vérétől is meghalnak, utálják a fokhagymát, a keresztet.. Úgy kábé ezer sebből vérzik az egész faj, semmi értelmük, nem ellenfelei igazán az embernek, ha jól meggondolod... Maximum arra építhetnek, hogy úgyis félünk tőlük, és nem szállunk szembe velük.
    Jó, lehet, hogy ezek nem mind, egy adott sztorin belül jelennek meg, tényleg nem tudom, nem nagyon bírtam én olvasni róluk, de akárhogy is, ez tényleg irdatlan sok gyengeség, ha megnézed! Egy sárkánynak levágod a fejét, vagy átszúrod a szívét, és kész. A szellemek lakhelyét, testét (most nemtom) megszenteled, ezzel elűzöd őket, szal egy varázslat, és kész. (Újabban a "megoldod a problémát, amiért a földön ragadtak" is népszerű, gyanítom, csak azért, mert így jó alapokat adhatnak egy szelleműzős nyolc évados sorozatra, szal ez lehet, már csak média...)
    Szóval, elég kevés faj van, aminél ennyire általánosan elfogadott világszerte, mivel védekezhetsz ellenük. És akkor egy ilyen lényre rámondják, hogy örök életű, és féljél tőle... Hát hallod, szarrá röhögöm magam rajtuk... És akkor még nem is beszéltünk a "modern" vámpírokról, amiket olyan szépen leírtál...
    Egyszerűen nem értem, hogy miért nem tűntek még el a köztudatból, miért van az, hogy újra meg újra felhozzuk őket, modernizáljuk őket, aztán örülünk nekik...
    Dame, neked meg annyit, h a kérdéseidre nem fogok válaszolni, a felét már úgyis kifejtettem face-en. A többit meg magadtól is kitalálod...

    VálaszTörlés
  13. "Aysha, annyira nem értem, mi lehet vonzó egy örökké szép, ifjú, sebezhetetlen, lovagias kis izében... Egyszerűen nem értem, ez miért tetszik az embereknek!!! "
    És még van aki nem érti meg, hogy miért beléd vagyok "szerelmes"... xD

    " Úgyis otthagy..."
    Ehhhhhh...

    "Akkor már inkább egymilliószor Adam..."
    Ezt megjegyeztem.

    "Dame, neked meg annyit, h a kérdéseidre nem fogok válaszolni, a felét már úgyis kifejtettem face-en. A többit meg magadtól is kitalálod..."
    Dame... igazából már majdnem tetszene, ha nem jelentene "nőt" néhány nyelven. xD
    Igen tudom, hogy már kifejtetted, az utolsó kérdést te ihletted. :P Annál szuperebb választ még sehol sem olvastam rá. ;P

    VálaszTörlés
  14. Ha nem baj, én is itt válaszolnám meg a kérdéseket :)

    1. Mi a véleményed a vámpírokról, és arról, hogy manapság „divatosak”?

    Én úgy szoktam, hogy ha megtetszik valami, akkor utánaolvasok és igyekszem a lehető legtöbbet megtudni az adott dologról, jelen esetben a vámpírokról. Szerintem azoknak, akik szeretik a vámpírokat (és nem a csillámpónikat), és ha mást nem is, de minimum egyszer el kellett volna olvasniuk Bram Stoker Drakuláját, ami természetesen fikció, de a legtöbb mai vámpíros történet alapja és egy klasszikus.

    2. Szerinted mi lesz a halál után?

    Sok fagyi!

    3. Mi a véleményed arról, hogy több világ is létezhet a „tieteké” mellett?

    Miért ne létezhetne? Természetesen előtte tisztázni kellene a "világ" fogalmát.

    4. Szerinted melyik az emberek számára legideálisabb államforma, és miért?

    Olyat még nem találtak ki, de talán az athéni demokrácia van hozzá a legközelebb.

    5. Hogyan fogalmaznád meg a „szeretetet”?

    Nekem ebben az idézetben van benne minden:

    “When you have nobody you can make a cup of tea for, when nobody needs you, that's when I think life is over.”

    6. Szerinted mik az internet előnyei, illetve hátrányai?

    Előnyei: szinte minden és mindig elérhető.
    Hátrány: mindenki írhat - bármiről, így az információ nem lesz hiteles, és mivel sok a hülye, egyre hígabb lesz az egész.

    7. Képes lennél embert ölni?

    Nem.

    8. Mi a kedvenc hazugságod? (örök szerelem, ilyesmik...)

    A Biblia.

    9. Mivel/kivel szemben vannak előítéleteid? (ide tartozik többek közt az is, hogy ha vámpír, akkor csak kitaláció…)

    Az ismeretlen emberekkel szemben. Általában tévesek :D

    10. Meg vagy elégedve a szexuális életeddel?

    Nem.

    11. Ha választanod kéne, hogy téged, vagy az egyik szerettedet öljék meg, mit választanál? (ő is tudná, hogy feláldoztad magad érte)

    Az attól függ, de szívesen feláldoznám magam a családomért.

    VálaszTörlés
  15. Ez hülyeség, mindenki képes lenne embert ölni, ez alap. Evolúciós követelmény. Az nem minegy, mi a motivációja hozzá...

    A Dame meg Chris kreálmánya... Mivel fiúkkal csinálod, lány vagy, és mivel ribanc vagy, Dame-lettél... Próbáltam nem rászokni, de túl jó...!XD

    VálaszTörlés
  16. Nagyon érdekes kérdések, tetszenek.

    1. MI A VÉLEMÉNYED A VÁMPÍROKRÓL, ÉS ARRÓL, HOGY MANAPSÁG „DIVATOSAK”?
    Véleményem szerint léteznek. De hogy milyenek, azt nem tudom. A divatosságuk meg érdektelen számomra. Nem olyannak képzelem őket, amilyenek manapság "divatosak".
    2. SZERINTED MI LESZ A HALÁL UTÁN?
    Na erre nagyon kíváncsi vagyok. Jelenlegi állásom szerint a Pokolra jutnék - már ha van olyan. Nekem a Menny-Pokol gondolat helytállónak tűnik, legalábbis ha kicsit összemossuk a karmával, amiben viszont tényleg hiszek. De nem tudom. A leglogikusabbnak az tűnik, hogy elsötétül a kép és ennyi.
    3. MI A VÉLEMÉNYED ARRÓL, HOGY TÖBB VILÁG IS LÉTEZHET A „TIETEKÉ” MELLETT?
    Remélem, így van. Szerintem a sok regéy, meg film nem feltétlen csak és kizárólag fantázia-dolog. A legtöbb embernek annyira nincs fantáziája, hogy nem teremtene ilyen dolgokat a semmiből.
    4. SZERINTED MELYIK AZ EMBEREK SZÁMÁRA LEGIDEÁLISABB ÁLLAMFORMA, ÉS MIÉRT?
    Pff, vissza kellene térni az ungabungázásra, meg a majomszerű testtartásra... Az lenne ideális. Egyébként nem tudom. Talán a legideálisabb az lenne, ha létre lehetne hozni az egyenlőséget. Ami ugyebár lehetetlenség, mert az ember makacs és önző. És ezen se az egyeduralom, se a demokrácia nem segít semmit.
    5. HOGYAN FOGALMAZNÁD MEG A „SZERETETET”?
    Szeretet az, amikor jobban érdekel a másik személy, mint az egód. Persze a dolog sokkal összetettebb és legtöbbször sokkal... tisztább. Igen, ez a megfelelő kifejezés. Hogy a szeretet az tiszta és szép. Vagy annak kellene lennie.
    6. SZERINTED MIK AZ INTERNET ELŐNYEI, ILLETVE HÁTRÁNYAI?
    Természetesen előny, hogy ha meg van az eszközöd, szinte minden információhoz hozzá tudsz férni, a világ bármely pontjáról. Meg hogy lehetőség van benne. Hátrány, hogy könnyen függőséget okoz - olykor fájdalmat is egy zaklató személyében.
    7. KÉPES LENNÉL EMBERT ÖLNI?
    Egy Battle Royale-helyzetben biztosan... De mivel erre szerencsére nincs sok esély... Önvédelemből tudnék. Mások védelméért tudnék. Manapság viszont kedvtelésből születik a legtöbb gyilkosság, szóval nem tudom, mindez mennyire számít.
    8. MI A KEDVENC HAZUGSÁGOD? (ÖRÖK SZERELEM, ILYESMIK...)
    Nagyon tetszik a "minden rendben lesz", amit egy zokogó embernek mond egy viszonylag idegen. Meg a "Szia, hogy vagy? Jól és te? Jól, köszi. Szia." párbeszédek.
    9. MIVEL/KIVEL SZEMBEN VANNAK ELŐÍTÉLETEID? (IDE TARTOZIK TÖBBEK KÖZT AZ IS, HOGY HA VÁMPÍR, AKKOR CSAK KITALÁCIÓ…)
    Általában fajtársaim toleránsként szoktak jellemezni. Olykor úgy hiszem, igazuk van. Nem nagyon vannak előítéleteim. Persze kivétel mindig van. Aki bunkónak tűnik, általában bunkó. Én is az vagyok. Nem szeretem magunkat.
    10. MEG VAGY ELÉGEDVE A SZEXUÁLIS ÉLETEDDEL?
    Nem. Tekintve hogy most nincs.
    11. HA VÁLASZTANOD KÉNE, HOGY TÉGED, VAGY AZ EGYIK SZERETTEDET ÖLJÉK MEG, MIT VÁLASZTANÁL? (Ő IS TUDNÁ, HOGY FELÁLDOZTAD MAGAD ÉRTE)
    Az egyik legnagyobb félelmem, hogy meghalnak a szeretteim... Ennélfogva inkább én halnék meg, köszönöm. Az nem érdekel, tudja-e az a valaki.

    VálaszTörlés
  17. Kinga, dehogy baj, én csak örülök neki! ;) Jó olvasni a válaszokat! :D

    "A Dame meg Chris kreálmánya... Mivel fiúkkal csinálod, lány vagy, és mivel ribanc vagy, Dame-lettél... Próbáltam nem rászokni, de túl jó...!XD"
    Igen... ez tényleg túl jó. :P Fura érzés ribancnak lenni.

    Cas, örülök, hogy tetszenek a kérdések, annak pedig még jobban, hogy válaszoltál is! Ez különösen tetszik! "Pff, vissza kellene térni az ungabungázásra, meg a majomszerű testtartásra... Az lenne ideális." Látok benne némi igazságot! ;)

    VálaszTörlés
  18. ’Aysha, annyira nem értem, mi lehet vonzó egy örökké szép, ifjú, sebezhetetlen, lovagias kis izében...’
    Manton, én csak azt írtam, ami miatt szerintem vonzónak tartják őket. Nagyon könnyű végigfuttatni egy átlagember szemével. A mesékben a királyfiak nem hasonló képpen festenek? ’ örökké szép, ifjú, sebezhetetlen, lovagias kis izé’ fehér lovon. Mégis pici korában az ember lánya hányszor képzelte magát a megmentett hercegnő helyébe, minden félelem nélkül, a megfelelés kényszere nélkül. – persze azért azóta az én ízlésem is változott  valahogy egy királyfi sem akadt az utamba -De mondjuk ez a félelem dolog a részedről is biztos csak poén akart lenni, mert nem tűnsz Te olyan kishitűnek magaddal szemben, és azt azért ne felejtsük el, hogy ez még mindig csak a mese része, mint írtam, én sem ilyennek képzelek el egy vámpírt. Bár a denevéres dolog nagyon bejött, na azon lehetne nevetni, talán így gyilkolnak?  A Drakulát egyébként nagyon szeretem, ez volt az első ’ vámpíros ’ könyv, amit olvastam. A levélregények nagyon jók.
    Én a szokásos tündérmeséken kívül gyerekkoromban hallgattam történeteket vámpírokról, szellemekről, boszorkányokról, meg minden egyébről is, tehát ugyanolyan természetesen itta be magát a képzeletembe, mint bármelyik koboldról, vagy sárkányról szóló történet. Mondanom sem kell, hogy némelyik népmese ezerszer rombolóbban hat szerintem egy gyerekre.
    Na és akkor itt kellene egy igazi vámpír, hogy elmesélje milyenek is ők valójában, mi árt nekik, meg mi nem, meg mennyire kellene félnünk  és, hogy akkor mi is a vámpír, amit már boncolgattak egy páran. Az álmodban a véredet szívom, vagy a démon, ami sokkal durvább dolgokat művel. Részemről meg vagyok győződve, hogy a z elsőnek esélye sem lenne fent maradni még csak évtizedeken keresztül sem, nemhogy ’ örökké’.
    Az pedig, hogy szerintem miért nem tűntek el a köztudatból ennyi éven keresztül, hát, amiért más szörnyek sem. Kiváló sztori alap. Jó néhányan nem szeretnek olvasni, vagy filmet nézni a ’ valóságról’. – igaz itt csak a magam nevében beszélhetek-. Akit pedig érdekel, rendszerint a nagy és okos felnőtteket, az megvesz egy újságot, vagy megnézi a híreket a tévében.

    VálaszTörlés
  19. Manton, Mielőtt félreértenél: nem, nem csak vámpíros könyveket olvasok( az örök kedvenc pl Goethe Ifjú Werther szenvedései, persze ezzel sem kerültem jobb helyre nálad , mert ez meg elejétől végig full ömlengés :-)) ja, és fanatikus vámpírrajongó sem vagyok, csak számomra nagyon 'kedves' téma.

    VálaszTörlés
  20. Jajjj, Aysha, most nem úgy értettem, hogy te minek írtad le, csak mivel te írtad, elé biggyesztettem a neved... általánosságban nem értem, mi a vonzó a tökéletességben. Sosem szerettem pl. a hercegeket igazán a mesékben sem... És igenis, félték, nem poén voltz. Van annyi realitása az embernek, hogy tudja, a tökéletes elérhetetlen neki, és ha véletlenül belegabalyodik egy iylen kis kalandba, abból nem ő fog jól kijönni...
    Vagy mondj egy mesét, ahol a jó - bocs, tökéletes! - királyfi megbocsát az ellenlábasának, és elveszi őt feleségül! na! csak egyet!
    (A Merlin-Morgian-slashek nem érdekelnek, Merlin nem tökéletes királyfi:D)

    A Werthert gyűlöltem, annál már tényleg csak az Odüsszeia volt rosszabb... Najó, nem, de tényleg utáltam. De mondjuk egy... Faust... Na azzal bármikor le tudsz kenyerezni:D

    VálaszTörlés
  21. Twilight :-) Adam és Gizi :-)-csak vicccc- Most megfogtál, de erősen gondolkodom továbbra is, szerintem biztos van ilyen mese is, de ez egyébként is csak részlet kérdés, ha adsz támpontokat,hogy milyen legyen a tökéletes királyfi és a tökéletlen hercegnő, akkor szívesen kitalálok egyet olyan hol volt, hol nem volt formában:-)Egyébként is, igazából egyik fogalom sem létezik, csak minden viszonyítás kérdése. Valaki számára Te tökéletes vagy :-)
    Na de komolyan, most biztosan bennem van a hiba, de szerintem nagyon- de nagyon sok múlik azon, hogy Te mennyire tartod magad. Miért ne lehetne jól kijönni a dologból? Ha már mesénél tartunk, miért kellene egyáltalán 'kijönni' ?
    A Faustot eddig még dacból nem vettem eddig a kezembe, de rá fogom magam szánni.

    VálaszTörlés
  22. "Adam és Gizi"
    Most mondjátok, hogy nem hangzatos! Ez lesz a következő tuti romantikus sztori! Igaz, hogy más kismilliószor ellőtték a vámpír-halandólány sztorit (a misztikuslény-halandólányt meg még többször), de ez más lesz. Ígérem. :P

    "Valaki számára Te tökéletes vagy :-)"
    *Adam hevesen jelentkezik*

    "A Faustot eddig még dacból nem vettem eddig a kezembe, de rá fogom magam szánni. "
    Egyszer már elkezdtem... talán be is kéne fejezni. :D

    VálaszTörlés
  23. 1. Mi a véleményed a vámpírokról, és arról, hogy manapság „divatosak”?
    Szeretném elhinni, hogy léteznek, de mindaddig semmit nem hiszek el amíg magam nem tapasztalom, látom a jelenséget.
    Mostanában tényleg túlzásokba esnek a témával kapcsolatban. Mindig lesz valami ami épp divat lesz, és a "divatolást" sose néztem jó szemmel.

    2. Szerinted mi lesz a halál után?
    Én úgy hiszem, hogy a nagy semmi, elmúlunk és megszűnünk létezni, a lelkünk odavész.

    3. Mi a véleményed arról, hogy több világ is létezhet a „tieteké” mellett?
    Azt szokták mondani, semmi sem lehetetlen, szóval ez sem, ha léteznek, jó lenne róluk több információt tudni, mert ami új és szokatlan az mindig is érdekelt.

    4. Szerinted melyik az emberek számára legideálisabb államforma, és miért?
    Demokrácia párti vagyok.

    5. Hogyan fogalmaznád meg a „szeretetet”?
    Ez egy fajta kötődés, amely együtt jár avval, hogy óvjuk egymást, jobban foglalkozzunk egymással mint bárki mással, az embernek létszükség, mert elveszve érzi magát nélküle. Fontos a léthez.

    6. Szerinted mik az internet előnyei, illetve hátrányai?
    Előnyei, hogy rengeteg információt találunk rajta, könnyebb utána keresni a dolgoknak, az ismerősökkel is könnyebb felvenni a kapcsolatot ugyanakkor idegenekkel megismerkedni is és a szabadidő eltöltésére, szórakozásra is alkalmas. Hátrány, hogy renget megtévesztő információ van és rengeteg olyan selejt, visszataszító dolog, amire az ember nem kíváncsi.

    7. Képes lennél embert ölni?
    Nem hiszem, bár amíg nem kerülök olyan helyzetbe nem tudhatom, de nem akarok ilyen helyzetbe kerülni.

    8. Mi a kedvenc hazugságod? (örök szerelem, ilyesmik...)
    Nem szeretem a hazugságot, ha lehet elkerülöm az ilyen helyzeteket, szóval nincs kedvenc.

    9. Mivel/kivel szemben vannak előítéleteid? (ide tartozik többek közt az is, hogy ha vámpír, akkor csak kitaláció…)
    Előítéletes vagyok az előítéletesekkel. Rendszerint igyekszem megismerni az embert mielőtt bármit is elképzelek róla.

    10. Meg vagy elégedve a szexuális életeddel?
    Úgy érzem igen.

    11. Ha választanod kéne, hogy téged, vagy az egyik szerettedet öljék meg, mit választanál? (ő is tudná, hogy feláldoztad magad érte)
    Félek a haláltól, nagyon is, de jobban félek attól hogy olyasvalaki hal meg akit szeretek, szóval inkább magam, vagy igyekeznék paktumot kötni, ha van rá esély.

    VálaszTörlés
  24. Adam! Road Nem kell más a legjobb!Kiváló zenei ízlésed van! :D

    VálaszTörlés
  25. Á Lestat :3 meg cica :3 ! Ezekért a dolgokért oda vagyok ! Válaszolok egy kérdésre is 2. Szerinted mi lesz a halál után? -A nemlét állapotába kerülünk. Persze ez más ha vámpír vagy vagy mondjuk zombi ...
    és ezekre csak akkor tudnék válaszolni őszintén ha már átéltem volna a helyzetet : 7. Képes lennél embert ölni? ; 11. Ha választanod kéne, hogy téged, vagy az egyik szerettedet öljék meg, mit választanál? (ő is tudná, hogy feláldoztad magad érte)-erre persze ha feláldoznám magam sose tudnék válaszolni ...:)

    VálaszTörlés
  26. 1. A vámpírok mindig is divatosak voltak. Csak most - hála néhány grafomán hisztérikának - jobban reflektorrénybe kerültek.
    2. Átkerülünk egy másik világba, amíg fel nem készülünk rá, hogy visszazavarjanak minket ide, felsőbb osztályba lépés vagy osztályismétlés céljából.
    3. Ez valószínűleg így van. De a saját érdekünkben jobb, ha nem próbálunk tudni róla, vagy átmászkálni oda.
    4. Az alkotmányos monarchia. Valamivel olcsóbb, környezetbarátabb és (leginkább bulvárszempontból) érdekesebb, mint az x évenkénti köztársasági elnök választás.
    5. Sehogy. Képtelen vagyok a megfogalmazására. Óriási szerencse, hogy legalább érezni tudom.
    6. Az előnye ugyanaz mint a hátránya. Információbőség ellenőrizhetetlen igazságtartalommal.
    7. Nem tudom, míg nem próbáltam. Nem akarom megpróbálni.
    8. "Nem lesz semmi baj."
    9. Celebekkel. Sajnos egyre több lesz belőlük.
    10. Persze. Nem létező dolgot sem dicsérni sem kritizálni nem lehet. ;)
    11. Tárgytalan. Senkim sincs, akiért feláldozhatnám magam. Cserébe nem várom el, hogy bárki is ezt tegye értem. Így korrekt nem? :)

    VálaszTörlés
  27. 1. Mi a véleményed a vámpírokról, és arról, hogy manapság „divatosak”?
    Szeretlek titeket. Hiszek bennetek. Távot tartok tőletek. Tudom milyenek vagytok minden téren. Én nem fogok regényt írni arról, amit mindenki tud már itt. A divatosak részhez meg: Szerintem nem kellene divatosnak lennetek. A vámpírok a sötétség gyermekei és nem kéne minden tinilánynak utánatok vágyakoznia. Amit megkaptatok ajándékot azt titokban kéne tartanotok. -->Két esélyes rész, megbúvás vagy uralom az emberek fölött. Csak így jöhetek ki jól!
    2. Szerinted mi lesz a halál után?
    Purgatórium és azután átlépés a dimenzió kapukon.
    3. Mi a véleményed arról, hogy több világ is létezhet a „tieteké” mellett?
    Szerintem jó. Én tudom, hogy léteznek és még sikeresen valahogy át is keveredtem "egyszer" egy másikba.
    4. Szerinted melyik az emberek számára legideálisabb államforma, és miért?
    Egyeduralom az én részemre :D
    5. Hogyan fogalmaznád meg a „szeretetet”?
    Ezt nem lehet megfogalmazni, ezt érezni kell!
    6. Szerinted mik az internet előnyei, illetve hátrányai?
    Előnyei, hogy ismerősökkel tudod tartani a kapcsolatot, lásd facebook, hátránya meg elég sok van, például bárki írhat bármit, amit kitalál és adhatja ki magát bárminek. Nem rád értem Adam!
    7. Képes lennél embert ölni?
    Igen.
    8. Mi a kedvenc hazugságod? (örök szerelem, ilyesmik...)
    Szeretlek és a hiányzol.
    9. Mivel/kivel szemben vannak előítéleteid? (ide tartozik többek közt az is, hogy ha vámpír, akkor csak kitaláció…)
    A mai fiatalokkal szemben vannak előítéleteim!
    10. Meg vagy elégedve a szexuális életeddel?
    Magán ügyxd
    11. Ha választanod kéne, hogy téged, vagy az egyik szerettedet öljék meg, mit választanál? (ő is tudná, hogy feláldoztad magad érte)
    Megölném azt, aki bántani akarná...miért nincs harmadik választási esély? :D
    Na én is kitöltöttem ezt a kis szórakoztató tesztet ;)

    VálaszTörlés

Wattpad