9

Első estém vámpírként

Posted in ,
Már többször szóba került a dolog, hogy milyen volt az, amikor vámpírrá lettem, pötyögtem is róla néhány szót egy régebbi bejegyzésemben, de Aysha drágám újra felhozta nekem a témát, én pedig végül úgy döntöttem, itt az ideje ezt a kis szösszenetet elétek tárnom.

Kezdjük egy kis kedvcsinálóval:

Meglep bárkit is, ha azt mondom, hogy sosem voltam jó ember? Igaz, a jó csak nézőpont kérdése, de azt hiszem, én semmilyen nézőpontból nem voltam jónak mondható. Nem voltam se szorgalmas, se erős, oké, jóképűnek mindig jóképű voltam, de miután fűt-fát ígérve minden falubeli lányt elcsábítottam egy-egy körre, aztán szó nélkül hagytam őket a házasságon kívüli szex, vagy éppen házasságtörés szégyenében, huszonéves koromra már túlságosan nagy közkedveltségnek sem örvendhettem a környékünkön.
Egy kis faluban születtem, második gyermekként, és… blablabla. Ezt most hagyjuk, talán majd máskor kitérhetünk rá, hogy milyen hatásoknak köszönhetően sikerült szert tennem az egyesek által elkorcsosultnak vélt jellememre. 

Most a vámpírrá tételemről, és első gyilkosságomról szeretnék mesélni, igaz, lehet, hogy ehhez szépen mindent el kéne regélnem, hogy milyen volt a kapcsolatom apámmal, az anyámmal, testvéremmel, de ahhoz most nincs ingerenciám, nézzük csak azt az egy estét.

A kocsma felé tartottam, hogy leöblítsem az agyamból a birkaszarszagot, és szórakozzak egy kicsit Dency-vel, aki némi kis csillogó ajándékért bárkinek az ölébe pattan két kupa bor felszolgálása közben. Jó lenne most írni róla, hogy mik jártak a fejemben az utolsó emberként töltött óráimban, de nem voltam az a gondolkodó fajta. Minden bizonnyal Dency blúzából kibuggyanó mellei kötötték le az elmém, úgyhogy nem kell semmi magasztosra gondolni. Már csak egy hras (lényegében ugyan az, mint nálatok a szőlő, csak világos rózsaszín, és apró lilás pöttyök vannak a héján)  ültetvénynyire voltam a kocsmától, amikor Gandriellon elragadott.  Igazából nem volt olyan nagy szám az a vámpírrá tétel, mint ahogy azt az ember gondolná. Nem szakadt az eső (csak előző nap, úgyhogy minden csupa sár volt), nem volt telihold, semmi baljós dolog nem volt a levegőben. Nem mintha feltűnt volna, ha lett volna. Azt hittem, hogy a férfi csak egy útonálló, aki ki akar rabolni, úgyhogy a dulakodás közben még mulattam is, hogy nálam aztán semmi értéket nem talál, ha csak a birkaszart nem vakarja le a csizmám sarkáról.

– Azt is megbánod, hogy az a kurva anyád megszült téged! – köpte az arcomba mikor a földre terített. Ekkor tűntek csak fel az óriási szemfogai. Az anyámat ért sértés nem nagyon hatott meg, én is hasonlóan éreztem iránta, mert vagy 10 éve volt ekkor, hogy eltűnt Priscillával együtt.
Próbáltam lerázni magamról a vámpírt, de persze esélyem sem volt. Segítségért ordítottam, hátha a kocsmáig eljut a hangom, de Gandriellon teletömte sárral a szám.
Itt jött a végtelennek tűnő monológja arról, hogy tönkretette az életét az anyám, és most megbosszulja, de momentán jobban izgatott a szájpadlásomat csiklandozó férges sárkupac, mint a démon élettörténete, úgyhogy csak jó pár perc múlva kezdett el foglalkoztatni, hogy mikről hadovált olyan drámaian.
Egyik kezét még mindig a sárral tömött szám elé szorította, a másikkal pedig oldalra nyomta a fejem.
Nem értettem, hogy mire készül, bár a hegyes fogakból legalább azt a képet sikerült összeraknom magamban, hogy pont egy olyan lénnyel kerültem össze, amikkel a gyerekeket rémisztgetik. Már nagyon öklendeztem a sártól. Az futott át az agyamon, hogy sárban megfulladni még röhejesebb halál lesz, mint hogy Nimor bácsikám leesett a padlásról, és lefejelte a bivalyuk szarvát.
A démon a nyakamhoz hajolt, és belém mart. Kapálóztam, téptem a haját, a ruháját, mindenét, de mintha meg sem érezte volna, csak szívta a vérem. Mulattató a gondolat, hogy azóta ugyan így vergődnek alattam a vacsoráim, én pedig sosem élhetem át újra ugyan azt, mint Gandriellon fogai alatt.
Egyre csak gyengültem, a rúgkapálással pedig felhagytam, és végül arra gondoltam, hogy szegény Dancy senkitől sem fog ma virágot kapni.   az egész novella >>>

9 megjegyzés:

  1. Jó volt végre olvasni az életed ezen részéről. Elég részletes... Bővebben nem tudom magam kifejezni az olvasottakról, eléggé elgondolkodtató veled kapcsolatba még azok után is, hogy tudjuk most milyen vagy. :)

    VálaszTörlés
  2. Pedig örülnék bővebb beszámolónak... ;)
    És remélem a sötét múlt ellenére barátok maradunk! Azóta már azért ha kicsit is, de javult az önkontrollom! xD

    VálaszTörlés
  3. Na ennek nagyon is örülök ha tényleg javult. :)
    Bővebben csak azt fejteném ki hogy nem kifejezetten kedvelem a családon belüli erőszakot, bár a régi időkben van sejtésem hogy mennyit ért a nő a férfi szemében :)
    És barátság szempontjából nincs gond. :D

    VálaszTörlés
  4. ’blablabla’- ez a rész nekem annyira hiányzik.
    „Jó lenne most írni róla, hogy mik jártak a fejemben az utolsó emberként töltött óráimban, de nem voltam az a gondolkodó fajta.’
    Ebben szinte biztos voltam. :D Nekem úgy tűnik, most sem komplikálod túl a dolgokat, igaz az intelligenciádat minden ember megirigyelhetné, de kevés dolog az, ami leköt annyira, hogy igazán foglalkozz vele. Ha egyszer élvezni is lehet az életet, mi a fenének töltsük azzal az időt, hogy a nagy kérdéseit boncolgassuk. – Na jó, ezt persze nem egészen így látom, csak az esetek többségében 
    Kérdés..miért nem állt meg benned a bor? Mintha eddig máshogy olvastam volna, de lehet, hogy csak figyelmetlen voltam. Egyáltalán nem tud semmit feldolgozni a szervezeted a véren kívül, vagy valami különös oka volt?
    Zenth..hogy kerültetek ti össze? Minden asszonyt ilyen szintű engedelmességre neveltek?
    Kevés ennél nagyobb felelőtlenségről hallottam, mint amit Gandriellon elkövetett. Már figyelnie kellett téged, tudnia kellett, hogy ki vagy, tudnia kellett, hogy emberként sem vagy egy szent, akkor mégis mit gondolt, amikor vámpírt csinált belőled és a szerencsére bízott egy egész falut? Egy vámpír minek foglalkozna emberi életekkel, de simán lemészárolhattál volna mindenkit.
    Ilyesmi történetre számítottam, igaz olvasni azért más volt, mint találgatni. Egész másfajta érzéseket váltott ki. És mily meglepő…szívesen olvasnám tovább is  Legalább csak az első időszakot, ha máshogy nem, nagy vonalakban. Tudom, nem a te stílusod, ez a visszaemlékezős dolog...de…
    És ami még felmerült..mitől függ, hogy ölsz e vagy sem? Csupán kedv kérdése? Szükséges ahhoz ölni, hogy 'jóllakottnak' érezd magad?
    Na jó, nem feszítem tovább a húrt és várok türelmesen. Nem szeretném, ha a sok számodra lényegtelen kérdéstől elmenne a kedved az írástól. 

    VálaszTörlés
  5. Viki, megnyugodtam! ;)
    "bár a régi időkben van sejtésem hogy mennyit ért a nő a férfi szemében :)"
    Hát, nem sokat... xD

    Aysha:
    "’blablabla’- ez a rész nekem annyira hiányzik."
    Gondoltam. :P

    "Kérdés..miért nem állt meg benned a bor? Mintha eddig máshogy olvastam volna, de lehet, hogy csak figyelmetlen voltam. Egyáltalán nem tud semmit feldolgozni a szervezeted a véren kívül, vagy valami különös oka volt?"
    Igen, igen, piros pont hogy figyelsz, kíváncsi voltam, ki fog erre rákérdezni. :D
    Néhány hét "vámpírság" után már fel tudja valamilyen szinten dolgozni a rendes kaját meg ilyeneket, de mivel a szervezetemnek nincs szüksége rá, ezért igen gyorsan végighalad rajtam... Finoman fogalmazva: eleinte fölül, később alul, szóval... Nem túl praktikus rendes kajával táplálkozni.

    "Zenth..hogy kerültetek ti össze? Minden asszonyt ilyen szintű engedelmességre neveltek?"
    Erről majd a "gyermek és fiatalkorom" című egyszer megírandó novellában. ;)

    "Kevés ennél nagyobb felelőtlenségről hallottam, mint amit Gandriellon elkövetett."
    Aki hisz a "sorsban", az akár arra is foghatja. :D

    "És ami még felmerült..mitől függ, hogy ölsz e vagy sem? Csupán kedv kérdése? Szükséges ahhoz ölni, hogy 'jóllakottnak' érezd magad?"
    Most már csak kedvtelés. Ha elég idős egy vámpír, akkor már nincs igazán szükség rá.

    "Na jó, nem feszítem tovább a húrt és várok türelmesen. Nem szeretném, ha a sok számodra lényegtelen kérdéstől elmenne a kedved az írástól. "
    Ne aggódj, mivel azt imádom, ha foglalkoznak velem, nem zavar a sok kérdés. Az írástól csak az vehetné el a kedvem, ha nem kapnék ilyen szép hosszú kommenteket. :P
    Az már más kérdés, hogy mikor válaszolok a kérdésekre... xD

    VálaszTörlés
  6. Utólag nézem, hogy ezzel a kaja - szervezet feldolgozós dologgal hülyén fogalmaztam, de mit tudom én, hogy van már emberi értelemben ez a kiválasztás, meg salakanyag, meg minden szar, szó szerint. :D
    De azért remélem érthető. Megenni/meginni tudom a dolgokat, csak nem lesz belőle semmi "hasznom".

    VálaszTörlés
  7. :D :D no komment inkább :D

    VálaszTörlés
  8. szia Adam. Szeretnék kérdezni vmit,de azt túl nem publikus. mesélnék vmit is,amire igazan felfigyelnél,és nem szokvanyos! skynne@citromail.hu.
    Elöre is köszönöm válaszod,és időd!

    VálaszTörlés
  9. szia Adam. Szeretnék kérdezni vmit,de azt túl nem publikus. mesélnék vmit is,amire igazan felfigyelnél,és nem szokvanyos! skynne@citromail.hu.
    Elöre is köszönöm válaszod,és időd!

    VálaszTörlés

Wattpad