11

A macskatartásról

Posted in , ,
A helyzet az, hogy mint már futólag megemlítettem, beszereztem magam mellé egy kis szőrgolyót.
Kicsit írogatok róla, mert hát ez egy blog, legyen valami új is a 29 napos kihíváson meg a Raven-es birkózásomon kívül. És különben is, hadd írjak már valami... cukit. Jó, igazából írnék én Raven-ről, csak egyszerűen nincs semmi említésre méltó, mert egy nyomorék. Arról meg nem fogok ömlengeni, ahogy a "gondolataiba mélyedve" szenved a fészkében. Szóval akkor mai témán, a macska.
Az egész macska ötlet onnan jött, hogy egy kedves ismerősömmel vitába keveredtünk azzal kapcsolatban, hogy alkalmas vagyok-e szülői feladatok elvégzésére. Már miért ne lennék alkalmas? - mondtam én, erre pedig megkaptam, hogy még egy macskával sem tudnék mit kezdeni, nem hogy egy gyerekkel. Én ez fogadásnak vettem, úgyhogy "fogtam" egy macskát. A gyerek még úgy is ráér, de ez nem azt jelenti, hogy le is mondok róla. Majd ha Gizi megszüli, lesz gyerekem. Najó, nem biztos, hogy csak akkor. Majd idővel elválik. Még azt sem tudom, fiú vagy lány lenne-e inkább optimális.

A macskával nem szaroztam sokat, nálunk a 42. kerületben úgyis van egy szegényebb rész, ahol az egyik sikátor hemzseg a kóbor macskáktól. Nem akartam valami rühes dögledező felnőtt macskát aminek már a fél szemét kikarmolták, úgyhogy a szétdobált kartondobozok alatt kerestem egy almot, amiben már a kölykök az anyjuk nélkül is életképesek, és még nem tépte őket szét egy kandúr.
Válogattam  egy kicsit, hogy a kupac kis gombóc közül melyik tűnik a legegészségesebbnek, aztán amellett döntöttem amelyik éppen az egyik társát "terrorizálta". Első pillanatra azt hittem, hogy teljesen fekete az állatka, gondoltam is, hogy ez még kiegészítőnek is jó lesz hozzám, aztán  otthon tűnt csak fel, hogy a hasa vörös cirmos mintás, némi fehér és szürke foltokkal. Elég viccesen néz ki. És amúgy meg nőstény. Az legalább nem büdösíti körbe az egész kastélyom.

Nem viselte jól a teleportálást, úgyhogy azonnal behúzódott a kanapé alá. Hagytam, hadd barátkozzon a környezettel, én meg gyorsan összeszedtem egy kisállat-kereskedésből mindent, ami kellhet egy macskának, meg azt is amiről az eladók győzik meg az embereket, hogy kell egy macskának. Nem vagyok hülye, voltam már olyan házba, ahol macskát tartottak, úgyhogy nem álltam analfabétán a dologhoz.
Névnek egyelőre a Kisdög ragadt rá, szerintem találó, és "kizsdög" hangzásról felénk leginkább egy emberek által kedvelt süteményre lehet asszociálni.
Priscilla meg is jegyezte, hogy jópofa egy kajáról elnevezni a házi kedvencet, bár eléggé megpecsételi a sorsát. Na nem nagyon hatotta meg az új lakótársam, de véleménye szerint még mindig jobb annál, mint amikor embereket fogadok a házamba.

Kisdög csak másnap reggel merészkedett ki a bútorok alól, a macskakaja csábító illatára. Megkóstoltam, igazán nem volt nagy szám. Majd egyszer megkóstoltatom vele a vért, hátha rákap. Valaki már kérdezte tőlem egyszer, hogy állatot lehet-e vámpírrá tenni, hát konkrétan nem, de "meg tudjuk fertőzni", gyakorlatilag az összes melegvérű lényt, csak aztán nem bírják sokáig. Vagy a szervezetük áll le teljesen, mert nem tudják úgy hasznossá tenni a vért, mint mi, vagy egyszerűen nincs annyi eszük, hogy ne menjenek ki a napra szénné égni. 

Amúgy a macskák, minden bizonnyal természetükből adódóan, nem állnak messze a vámpíroktól. Például egy emberek által háziasított kutya azonnal elkezd morogni egy vámpír jelenléteben, míg egy macska, legyen az akármennyire a "gazdi szeme fénye", előszeretettel dörgölődzik bármelyik vámpírhoz.

Igazából kicsit tényleg úgy érzem magam mint valami középkorú hölgy aki a macskájáról beszél, de hát miért ne? Megtehetem. Alig nagyobb, mint a tenyerem, cuki, és jó simogatni. Tényleg nyugtató hatással van az idegekre a dorombolás. Később meg legalább néhány patkánytól megszabadítja a kastélyt.

11 megjegyzés:

  1. Picit megdöbbentem, hogy még mindig egyben van a drága. Őszintén szólva egy hetet nem adtam neki, de most kellemesen csalódtam  Az pedig, hogy hogyan is jutottál hozzá, hát teljesen megindító…eljutott a tudatodig, hogy megmentetted az életét? (ezzel a megjegyzéssel azért remélem, hogy nem írom alá a halálos ítéletét )
    ’ alkalmas vagyok-e szülői feladatok elvégzésére ’..A gyerekvállalás, meg a házikedvenc tartás azért merőben két külön fogalom. Pl azért egy ember sokkal tovább él, mint egy macska optimális esetben, sokkal gyakrabban eszik, sokkal nehezebben válik önellátóvá, több szeretetet, figyelmet igényel…stb Nem a kedvedet szeretném szegni, vagy ilyesmi, csak ezen tényleg érdemes az adott pillanatban elgondolkozni. (Mondjuk, ha azt nézzük, hogy nálam még egy növény sem volt soha hosszú életű, a macskám meg csak azért élte túl olyan sokáig, mert nagyon szívós jószág volt és tényleg igazi akaratos bestia… akkor én teljesen alkalmatlan lennék az anyaságra…pedig nem is..legalábbis szeretem ezt hinni)
    Egyébként az én macskám fiú volt és a lakásban soha nem csinált semmi illetlenséget ( az az én felségterületem volt, lejátszottuk még az elején, ő pedig addig élvezhette, amíg jól viselte magát). Lényeg..a lány cica sem jobb, lesz egy ivarérett nőstényed :D és, ha nem gondoskodsz róla, hát..takaríthatsz utána rendesen, majd amikor rájön a hoppáré. Én felkeresnék egy állatorvost, ha van rá lehetőséged. :D
    A vért pedig az enyém kifejezetten szerette, meg begőzölt a nyers hús illatától is, imádtam (félreértések elkerülése végett, nem ezzel etettem szerencsétlent, nem ezért döglött meg).

    VálaszTörlés
  2. Na, abba nem gondoltam bele, hogy megmentettem az életét. Egy hős vagyok! Bár ezt mindig is tudtam. :D

    A gyerek meg... hát igen, azzal azért tényleg több a dolog. Az evés részhez meg eleinte kénye egy nő is. Egy élő nő. Eddig erre nem is gondoltam. Igen, így köztünk szólva egyelőre elég ez a macska. Ez legalább később nem rajtam fogja követelne, ha elrontok valamit... xD

    Na, én és az állatorvos. Azt hiszem az vicces lesz. Lehet előbb megkérdem Andort, hogy mennyire jártas macska ivartalanításban. Bár erős a gyanúm, hogy kipenderít az ajtaján amint beállítok neki egy macskával... De próba szerencse.
    A nyers hússal sem lesz gond, csak egyelőre az a baj, hogy jobban kell féltenem őt, mint a patkányokat, mert néhány megtermett példány nagyobb mint ő, aztán nehogy elbánjanak vele. A vérre egyelőre nem kapott rá. Kivéve amikor elkezdi szétrágcsálni az ujjam... :D

    VálaszTörlés
  3. és milyen kiválóan karmolásznak is! :D Van valami hatással a véred rá? (egy kis hangulatjavító, vadító...:-) )
    Andor meg lehet, hogy egyenesen meg lesz hatva, vagy halálra röhögi magát. Főleg, ha még valami ellenszolgáltatást is felajánlasz.

    VálaszTörlés
  4. Egyelőre nem tudom hogy van-e valami külön hatása a véremnek, mert állandóan elég jó a hangulata. Vagy rohangál és "harcol", vagy alszik. :D Tetszik neki a kastély, arról már nem is beszélve, ami körülötte van. Szokatlan érzés aggodalmat érezni, hogy napközben le ne essen a sziklákról egy pillangó kergetése közben...

    Andor meghatva? Ó nem, arra nem hiszem, hogy képes. Az ellenszolgáltatások meg... na arról tudnék mesélni. XD

    VálaszTörlés
  5. 'Az ellenszolgáltatások meg... na arról tudnék mesélni.'
    Érdekelne :-)

    VálaszTörlés
  6. Már majdnem megkérdeztem, hogy bírod-e a pornó témát, aztán rájöttem, hogy különben nehezen bírtad volna végig a Gerardos fanficet. :D

    VálaszTörlés
  7. A pornót kifejezetten unalmasnak tartom, de ha jól van tálalva valami, hát akkor...ki ne bírná? Na meg az sem mindegy, hogy milyen az ember hangulata, de ma úgy érzem bármi jöhetne :D

    VálaszTörlés
  8. hát az Andoros sztorit azt hiszem nem ma fogom bepötyögni... xD

    VálaszTörlés
  9. Van esetleg valami email címed ahova küldhetnék majd egy kis olvasni valót, ha úgy adódik? ;P

    VálaszTörlés
  10. a gmail él. aysha.geer@gmail.com

    VálaszTörlés
  11. na küldtem az olvasni valót... egy kis esti olvasmány! ;P

    VálaszTörlés

Wattpad