7

True Bood - vélemény a 2. évadról

Posted in , , ,
Nos, az első évadról azt írtam, hogy vámpíros filmként nem tudom értékelni, viszont kisvárosi kriminek jó. Hát, ez már kriminek se volt jó.

Igazából egy szimpla szappanoperának tűnt (igen, rengeteg olyat nézek), felturbózva néhány misztikus szomszéddal. Nekem összességében kevésbé tetszett, mint az első évad, de még belefért a nézhető kategóriába, úgyhogy haladok lefelé a lejtőn, és máris belevágtam a 3. évadba. El ne kezdjek valami ennél is nagyobb szart nézni, mert annál is ott ragadok…
Kezdjük azzal, hogy most már angolul és magyar felirattal néztem, ami jelentősen javított az élményen, és talán még némi angoltudás is ragad rám. Nem mondom, hogy Sookie az eredeti hangjával nem tűnik fogyatékosnak, de határozottan kellemesebb a hangszíne, mint a drága magyar szinkronszínésznőnek. Bocsi drága.

A sorozatot nézve megint úgy éreztem, hogy hiába van benne annyi meg annyi misztikus csodabogár, élükön egy dilis „félistennővel”, mégis az emberi részek az érdekesebbek. Az, amit Jason és az egész Fény Gyülekezete vagy mi csuda lerendeznek, valami fantasztikus! Olyan csodálatosan jellemzi az emberi fanatizmust! Azok a jelenetek, az agymosó dumák, kifejezetten tetszettek, még akkor is, ha néha kedvem lett volna belelépni Sarah szájába, amiért annyi vigyorgott.
Godric viszont… Minek volt ő ott egyáltalán? Előadta a mártírt, aztán elcsillogot. Igen, igen, egy kis csillám ide is becsusszant. Ha ez kell a népnek, hát gratulálok. Nagyon csini. Értem én, hogy már szinte szent, és angyal, annyira csuda jó vámpír lett belőle, és jajj de szép és megható ez az egész és a szeretet és a megbocsájtás legyőz mindent, de attól még… unalmas.
Ó, viszont előbukkant egy Lorena. Róla egy korábbi bejegyzésemben már írtam néhány szót. Kicsit sikerült beleszeretnem, de ez inkább a lelki világomnak köszönhető, mint az ő lenyűgöző személyiségének. Nem értem mi a francért olyan Bill-centrikus. Ki kéne nyírni a francba. Tudom, tudom, szereti. De ez nem mentség.

Maryann szimpatikusan indult, de a végére teljesen elment tőle a kedvem. Most komolyan arra volt a nagy felhajtás, hogy összeházasodjon? Nagy tapsot neki is. De legalább tisztességesen gyilkolászott, azt meg kell hagynom. Na meg a felszabadult emberek sem voltak rosszak, sőt! Egész jól szemléltette, hogy mi kell a halandóknak. Szex, erőszak dögivel, és mindenki boldog. Komolyan mondom ám! Persze az egész jobb lett volna úgy, hogyha tudatuknál vannak, és úgy sikerül őket felszabadítania az alól a rengeteg emberi baromság alól, amibe szemrebbenés nélkül visszatérnek miután vége a kis „kertipartynak”. Kivéve Eggs. Mondanám, hogy igazán kaphatott volna egy piros pontot, de kapott is, a fejébe. Szeretlek Jason.
Sam Merlotte. Ugyan az volt a baj vele, mint az előző évadban. Még mindig rohadt jó a képessége, és még mindig teljesen érdektelen az egész. Juhé, elfogadta magát, hogy át tud alakulni bármilyen állattá… Rendkívül örülök. Vele kapcsolatban is Jasonnak voltak a legelgondolkodhatóbb kérdései (szokott-e kutyával dugni, illetve tojt-e már tojást csirkeként) , és nagyon de nagyon kíváncsi lennék, hogy mi rájuk a válasz. A végén lévő bikás jelenetért azért kap egy pluszpontot Sam is. Maryann meg egy gigantikus mínuszt, de mivel meghalt, édes mindegy.
Terry legnagyobb bánatomra nem kapott nagyobb szerepet, amiben önmagát adhatta, mert nagyrészt csak Arlene-t dugta. 

Hoyt és Jessica szenvedése aranyos volt, bár rohadtul nem kötött le. Még mindig ezerszer jobb, mint Sookie és Bill, de erre majd még a végén is visszatérek.
Aki még érdekes volt benne, az a vámpír királynő. El tudnék vele képzelni ezt-azt. Csak arra szeretnék magyarázatot kapni, hogy azon kívül, hogy eszméletlenül dögös, és egész nap kockapókerezik, mivel érdemelte ki eme nemes rangot? Abban minden esetre tökéletesen egyetértek vele, hogy Eric és Bill dughatnának végre egyet. Csak előtte öljék meg Sookie-t. Ja, nem, boccs, már Eric is belezúgott. Már nem azért, de lassan én is felteszem azt a kérdést, amit Maryann, hogy mégis mi a franc Sookie? Mert hogy ez egész „True Blood univerzum” körülötte forog, az biztos. Na de mégis miért?
Közbe megkaptam a választ… A könyvsorozatnak is többek közt Sookie Stackhouse Novels a címen fut. Remek.
Én még mindig ugyan úgy látom Sookie-t, ahogy ő definiálta saját magát: csak egy pincérnő. Oké, tudom, hogy ő a főszereplő, de ilyenkor érzem igazságtalannak a világotokat. Ja, na meg már fénylik a keze is. Nagyon menő. Biztos egy földre szállt angyal, vagy tündérke.
Nagyon remélem, hogy Eric csak azért szeretett belé, mert más játékszerét mindig jó buli elvenni. Sajnos úgy érzem ez is csak vágyálom. Pedig milyen szép lenne! Most már esküszöm én is ott tartok, hogy szíves örömest „beleszeretnék” Sookie-ba, igazán belehúznék, csak azért, hogy utána a lehető legkegyetlenebb módon megkínozzam, aztán lemészároljam. Mondanám, hogy végignézetném vele, ahogy megölöm és/vagy megerőszakolom Jason-t, de Jason olyan kis édes, hogy nem lennék rá képes. 

És az évad vége? Leánykérés. Busszus. A legtöbb Bill + Sookie enyelgést tekerem, de amikor előkerült a gyűrű kíváncsi voltam, hogy mi fog belőle kisülni.
Én úgy rúgtam volna állon Sookie-t, hogy száz métert repül a feje… Istenem. „Nem tudom mit mondja.” Sookie, bazd meg, valaki nyírjon már ki, mert egyszerűen kezdek fizikai fájdalmakat érezni miattad!
Aztán a mosdóba… Szinkronizálom:
Jajj mi legyen, mi legyen, brühügü… várjunk. Ez a gyűrű tök csini. És jó is az ujjamra. És még a nyakláncomhoz is illik! Juppí, igen, hozzá megyek!
Nagyon nagyon merem remélni, hogy Bill-t végre kinyírta valaki. Mondjuk Eric. A remény hal meg utoljára.

Na, ennyit akartam írni eredetileg, aztán belebotlottam drága Anne Rice nem is olyan régi facebook bejegyzésére.

All my vampires love Charlaine Harris's books. They all love watching True Blood. Lestat's favorite character is Sookie. Louis's favorite is Bill. Armand loves Jason, Sookie's brother. Marius only occasionally looks up from his book to see what's happening, but it is when Tara is on the screen. (Anne Rice)

Lestat és Louis szánalmasak, Armanddal egyezik az ízlésünk, mondanám, hogy Marius-sal is, de mivel Tara az utóbbi évadban nem csinált semmit, csak el volt kábulva, meghagyom neki… Majd a későbbiekben nyilatkozom.
Azt hiszem rohadtul meg akarok ismerkedni más világban „élő” vámpírokkal. Most. Munkára fel!
Erre a vámpír-világok dologra majd még visszatérek, de mára elég lesz ennyi.
Csók!

Ui.: Gizi ma azt írta, hogy szeret engem. Csak hogy itt is dokumentálva legyen. :P

7 megjegyzés:

  1. kétszeres gratuláció! Első, hogy már a harmadik évadnál jársz, a második pedig azért, mert nincs is szebb a viszonzott szerelemnél ( és még azt mondtad, hogy reménytelen :) )

    VálaszTörlés
  2. Ó, sajnos viszonzott szerelemről még aligha beszélhetünk... Ez szerintem csak valami múló elmebaj volt a kis drágámnál, éppen rájött, hogy szereti a vámpírokat, köztük engem is. De már ez is haladás! :D Majd ha egyszer filmet forgatnak a románcunkról az lesz a gyönyörű! xD

    VálaszTörlés
  3. szereti a vámpírokat?
    Filmet? :D Na az jó lenne, csak az a kérdés, hogy milyen kategóriában :D (akció, horror, romantika, pornó..)

    VálaszTörlés
  4. Ahhoz képest, hogy eddig azt hangoztatta, hogy nem bírja őket...
    Na! Meg is van még a chatbe! xD
    "4 sze 12, 20:33
    Manton: Nem. akkor az fog zavarni, ha engem akar dugni.. Adam nem az esetem, na! És még vámpír is... pfuj... Nemszeretemavámpírokat....:("
    Úgy érzem ehhez képest egész pozitív a helyzet.

    Egy könyvért van most éppen oda. Nem merek helyette nyilatkozni. xD Hátha erre jár egyszer... :P

    VálaszTörlés
  5. Milyen könyvért? Na erre kíváncsi lennék.

    VálaszTörlés
  6. helyes, Dame, helyes! Neis!
    Egyébként meg a vámpírok ugyanúgy nem érdekelnek, mint eddig, csak már túl sok a kivétel ahhoz, hogy ezt hangoztassam... Te, Drakula Alucard, Silver, most ez a kettő... Úristen, EZ A KETTŐ!!!!!!!!!!!!!!
    Basszus, pedig csak statiszták! Még nevük sincs...:(

    VálaszTörlés
  7. Már kezdek kíváncsi lenni, mi pörgetett fel ennyire...
    "Egyébként meg a vámpírok ugyanúgy nem érdekelnek, mint eddig, csak már túl sok a kivétel ahhoz, hogy ezt hangoztassam... " Azt hiszem ezt én is elmondhatom az emberekről. xD

    VálaszTörlés

Wattpad