9

Kérdések vámpír-ügyben

Posted in ,
Most Mizantróp tett fel pár kérdést, amikre válaszadás közben annyira belelendültem, hogy inkább kirakom új bejegyzésként.
Az egyik,amiről azt akarom megtudni,h csak filmes fogás-e,h amikor átváltozik valaki vámpírrá,akkor fél évig minden vámpírnál erősebb. Mert én sehol nem olvastam róla(de ez nem jelenti azt,h nem lehetséges)viszont Te lehet,h igen. Vagy inkább az a kérdés,h lehetséges-e lehetne/lenne-e ez.

Na, először is szögezzük le azt, hogy továbbra is nyitott vagyok a téren, hogy több világban, többféle, és különböző tulajdonságú vámpír is létezhet* (előszeretettel emlegetem pl. a csillogást), szóval általánosan nem tudok válaszolni, csak azzal kapcsolatban, hogy Nálunk mi a helyzet.
Az, hogy milyen erős egy „újszülött vámpír” attól is függ, hogy ki tette vámpírrá. Ha például egy „öreg” (értem itt mondjuk, hogy több ezer éves), akkor erősebb lesz, mint egy olyan pár száz éves vámpír, akit egy szintén fiatal vámpír változtatott át. Nem tudom, ez így mennyire érthető. Én természetesen egy speciális este vagyok, mert én mindenkinél erősebb voltam már az első pillanattól fogva… - Raven közli, hogy csak megint kamuzok, mint általában mindig.
Viccet félretéve, alapjáraton egy újszülött vámpír nem lesz minden vámpírnál erősebb. Elég vicces lenne, mert akkor több ezer évesen is le tudna győzni egy kis szaros. Jó, persze a világ nem fair, de... jobban szeretem, ha a "túloldallal" nem fair. Oké, tényleg vicces lenne, ha most jönne valami kis újonc, és kicsinálna. Mennyire élvezném, basszus! Majd írok, ha esetleg erről lesznek fejlemények.

A másik a regényeddel kapcsolatos,h abban a novelládban amiben az első napodról írtál vámpírként,azt írtad,h nagy fájdalmaid voltak. De a Ravenes sztoriban,amit Lia ír,abban ez nem szerepel Ravennel kapcsolatban,de ti ketten egy történetben is szerepeltek. Akkor most ezek a történetek(Ravenes novellád és amit küldtél nekem)nem egyezik azzal amit Lia ír?

Fájdalmak vannak, nem is kicsik, Ravennek ilyen szempontból azért volt baromi nagy „szerencséje”, mert ő akkor már konkrétan 100%-osan meg volt dögölve, kicsavarodott testrészekkel, és betört fejjel, és mivel a testrészeit Lucy meg Chris drága elég rosszul rakták össze, így fizikailag semmit sem értett a külvilágból az "éledezős haldoklós szakaszban".
Szóval igen a sztorikat illetően, elvileg minden egyezik és összefügg mindennel, eltérések azért lehetnek, főleg azzal a bizonyos fanficcel, mert hát… valljuk be, hazudok, mint a vízfolyás. Tudom, ez egy készülő regénynél nem éppen plusz pont. Igyekszem magam összeszedni.  

A harmadik,ami szintén a filmekkel kapcsolatos,h a filmekben a vámpírok éjjel-nappal ugyanúgy rohangálnak,alvás nélkül. Ez "reális"? Nappal akkor nem kéne aludniuk?

Hát, náluk, ha tényleg létezik az a világ, akkor minden bizonnyal reális. (Anne Rice kis barátai is kb. összesnek amit feljön a nap. Szar ügy.)
A mi esetünkben, mivel már jóformán megszűntünk "élve létezni" (és most beszéljünk egy fiatalabb egyedről), TESTILEG teljesen mellőzhető az alvás. A problémásabb része, az az elmével van, mert pl. az emberi agy is, alvás nélkül egyszerűen bekattan egy idő után. Olvass utána, milyen az, ha úgy kínozzák az embereket, hogy nem hagyják őket aludni. Tök vicces. Már kipróbáltam párszor.
Tehát a mifélénknél is szüksége van az elmének néha egy kis pihire, ezért nem árt aludni néha egy jó nagyot.

Ennyi mára, tényleg szívesen fogadom a kérdéseket,  és a jó kérdésekre nagyon szívesen válaszolok is. Ha úgy van kedvem, akár ilyen hosszabb formában is. ;)

Csóközön!




* Bevallom őszintén, a nálatok esetlegesen létező vámpírok terén vagyok a legszkeptikusabb. 

9 megjegyzés:

  1. Igen Adam,nagyon érthető volt mindegyik válaszod,inkább én aggódóm sokszor azon,h nem tudom érthetően kifejezni magam(mint az már sajnos előfordult). Akkor ez magyarázat arra,h miért nem tudott Raven mozogni először(ez is egy kérdés lett volna^^"). Igen,az embernek is inkább a lélek,az elme miatt kell,nem a test miatt,ezt vizsgálatok is megállapították,és találkoztam olyannal is,h alvásmegvonással vallattak. Nekem is volt kevés alvásbn részem(alapból sem alszom sokat). Meg is viselt rendesen. Nagyon köszönöm a válaszokat,és akkor legközelebbre is van jó pár kérdésem.;)

    VálaszTörlés
  2. "Én természetesen egy speciális eset vagyok, mert én mindenkinél erősebb voltam már az első pillanattól fogva…"
    És ez miért van így? :)

    VálaszTörlés
  3. "Én természetesen egy speciális eset vagyok, mert én mindenkinél erősebb voltam már az első pillanattól fogva…"- ez a világ legtermészetesebb dolga szerintem, hisz ő ADAM :D speciális eset, + nyilvánvaló, hogy mindenkinél erősebb, nem is ő lenne, ha nem ezt írta volna XD
    Fantasztikus dolog, hogy az ember egy idő után tényleg hogy be bír kattanni egy kis alváshiánytól, vannak rossz élményeim. Viszont nagyon változó, hogy mennyi az elég, van, hogy hetekig 2-3-4 óra alvásnál többet nem is bírok naponta, van viszont, hogy akár napi 16 óra, vagy ennél több is jöhet :D Főleg, amikor fizikailag sem vagyok a toppon. Gondolom A vámpírok is egyszerre letudják az alvásigényüket és hosszabb kihagyás után heteket, éveket is végig tudnak pihenni. Nálad eddig mennyi volt a max? És hogy véded olyankor magad? Kétségbe fogunk esni, ha egyszer csak bejelentés nélkül eltűnsz hónapokra :(
    Annyi hülye kérdésem lett volna, de most csak egy jut konkrétan az eszembe: azt mondtad, hogy egy idő után valamilyen szinten toleráljátok a napfényt. Nálad ez most hol tart?

    VálaszTörlés
  4. Drága Adam!
    Én csupán nem vagyok semmi rossz/jó elrontója(nem is akarok az lenni).Ha lesz ma valami akkor majd megmondom a lánynak,hogy kíváncsi vagy rá.Ezt a többit meg kipróbálom még ezen a héten(bizti élvezni fogom! :P
    A vámpíros részre visszatérve pedig annyit,hogy lehet nálatok így van de ez egy másik ilág és itt így működik.Tök muris amikor koppan a fejük valami keményen a fáradságtól!(remélem nem voltam gonosz! :D

    VálaszTörlés
  5. @Mizantróp:
    Örülök, hogy kielégítő válaszokat sikerült adnom, és várom a további kérdéseket, nagy szeretettel! ;)

    @Viki:
    Aysha egyel lejjebb tökéletesen megfogalmazta a dolgot. ;)

    @Aysha:
    Alvás terén a max. egy huzamban száz év körül volt. Utólag persze meg is bántam, mert rengeteg dologról lemaradtam, de a fogalmazhatok úgy, éppen annyira untam az agyam, hogy úgy láttam csak egy nagyon hosszú alvás segíthet. Végülis be is vált, mert utána aztán kapkodhattam a fejem, hogy mennyi minden történt...
    "azt mondtad, hogy egy idő után valamilyen szinten toleráljátok a napfényt. Nálad ez most hol tart? "
    Hehe. Raven már erről szépeket regélt, csak még nem tart ott a dolog, hogy Lia föl is rakja. Én köszönöm szépen, bizonyos értelemben egészen jól bírom már a napfényt. ;)

    Ja, és hogy hogy védem magam. Sehogy. Ha valaki meg tud ölni álmomba, anélkül, hogy felébresztene, akkor meg is érdemlem... ,)

    @Heydi:
    Oké, oké, én ráérek...
    Szívás lehet, hogy bekómálnak. :d

    VálaszTörlés
  6. Ahha így értem, szóval te csak azt hiszed... :D xD Fő az önbizalom!! :D

    VálaszTörlés
  7. Nem hiszem. Tudom. ;) Vagy ez már csak szőrszálhasogatás? xD

    VálaszTörlés
  8. Tudod mit, neked elhisszük :D

    VálaszTörlés
  9. Ravennek!Olvasd el tetszeni fog!

    A mélyben


    Nyugodt a tó vize, fekete az éj,
    nád közt susog búsan a lágy nyári szél,
    s valaki a mélyből válaszol neki.
    Alakját a holdfény el nem érheti.

    – Ki vagy Te? – kérdezi a nyáréji szél.
    – Nem vagyok, csak voltam – halk válasza kél,
    s fodrot vet a felszín, titka felbugyog –
    Ember voltam egykor, most halott vagyok.

    – Milyen ember voltál? – kíváncsi a szél.
    – Rossz ember. Olyan, ki csak a pénznek él.
    Vagyonom hatalmas volt, ám a szívem
    nem érintette meg soha semmi sem.

    – Bánod halálodat? – sajnálja a szél.
    – Bánom, hogy gyilkosom ma is vígan él,
    cégeim, vagyonom, nejem már övé,
    s híre makulátlan, szenny nem ér köré.

    – Bosszút állnál rajta? – töpreng el a szél.
    – Ha tehetném, igen! Mindenem e cél.
    Nem maradt semmim se, csak szilaj dühöm.
    Ha mellettem ázna, az lenne öröm.

    – Nem tanultál semmit – rója meg a szél.
    – De igen! Már értem, a víz mit beszél,
    meghallom a halak néma énekét,
    és látom az élet valós lényegét.

    – Hogyha látod, miért vágyod bosszúdat?
    – Mert nem feledhetem ember-voltomat:
    húsom foszlik egyre, puszta csont vagyok,
    ám önzésem kitart, amíg rothadok.

    VálaszTörlés

Wattpad