4

True Bood - vélemény az első évadról, vámpír szemmel

Posted in , ,
Végignéztem, emberek! Büszke vagyok magamra, de komolyan. Ott kezdeném, hogy mivel olvasni általában jobban szeretek, nekivágtam először a könyvnek, de az Sookie szemszögéből van írva, ő pedig olyan elviselhetetlen, hogy még Lucy irományait is szívesebben olvasnám (ez nagy szó, majd egyszer mesélek Lucy-ről), ezért hagyni is akartam az egészet. Aztán jöttek nekem azzal, hogy tele van szexel. Ennek örömére nekifutottam a sorozatnak.

Első sorban: számomra vámpíros filmként teljesen érdektelen, viszont kisvárosi kriminek nézhető.
Jó, még mindig magasan veri a Twilight-tot, de könyörgöm, ez a Bill... Az egy akkora seggfej, hogy szerintem én a legeslegnagyobb szerelmem kellős közepén sem vagyok ilyen balfasz. Bár erről az tudna mesélni, aki olvasta a Gerardos cuccot. Én is tudok romantikázni, de legalább megadom a módját, nem?
Na meg pont Sookie? Én az első pillanattól fogva pátyolgattam volna Tarát, mert szexi, belevaló, lelki roncs és ezerszer érdekesebb mint a gondolatolvasó hibbant szőkeség. Pedig én szeretem a hibbantakat, de Sookie inkább... fogyatékosnak tűnik. Persze erre lehet, hogy a magyar hang is rátesz egy lapáttal...
Gondolat olvasás ide vagy oda, nekem aztán biztos nem kéne. És tényleg, az összes többi női szereplő, még a nagymamáját is beleértve ezerszer érdekesebb mint Sookie.
Mondjuk ez összességében az egész évadról elmondható, hogy tökéletesen leszartam, hogy mi lesz nyomi Billel meg a csajával, minden más érdekesebb volt, mint a picsogásuk. Na meg a vámpír múltja... Egyszer elmesélem, hogy velem mi történt, amikor hazamentem a feleségemhez, miután vámpír lettem. Mert volt feleségem. Mik derülnek itt ki, hoppá... nagyon romantikus ám.
Azt nem értem, hogy hogy tudták megcsinálni, hogy a gondolatolvasás, az alakváltás és maga a vámpírlét totál érdektelen, viszont az egyszerű embereknek tök jó személyiségeik lettek. Jason is annyira édes, hogy bármikor hazavinném! Lafayette pedig vicces, de őt is imádnám. Terry Bellefleur a leszerelt katona pedig azokkal a rövid, de frankó beszólásaival! Miért nem kapott több szerepet? "A hajad akár az alkonyat, bombázás után. Szép." A legjobb csajozós duma vöröseknek, komolyan mondom.

Amy sem volt rossz, igazi elborult állat, meg még csini is a nagy szemeivel. Azt tényleg sajnáltam, hogy ő kipurcant. Kíváncsi lettem volna még a tevékenykedésére.
Na de beszéljünk akkor egy kicsit a vámpírokról is. Az ezüstallergia ellenére a többi "testi" tulajdonságuk szerintem egész jó volt. Legalább nem csillogtak a napon. Azt viszont nem fér a fejembe, hogy a vámpírok, akik önmagukat az emberkénél felsőbbrendű lénynek tekintik, mi a szarnak szerveződnek ilyen társadalmi rendszerbe? Seriff? Komolyan? Maga a tárgyalás hangulata jó volt a 10. részbent, de könyörgöm, mégis mi a fészkes fenének? Ha egyszer azt állítják magukról, hogy ők már nem emberek, akkor minek ragaszkodnak ilyen emberi baromságokhoz? "Jujj megöltél egy vámpírt, büntetés jár". Huhh. No comment. Nálunk tudjátok hogy megy ez? Megöltél egy egy vámpírt? Oh je, erősebb vagy nála, te nyertél. Ja, hogy annak a vámpírnak van néhány barátja, aki nem örül a halálának? Hát öcsi, ha velük nem bírsz el, bizony megszívtad. Ennyi. Mindig az erősebb győz. Vagy a többség, de ez ugyan az, mert a többség mindig erősebb. Jobban mondva általában.
Eleinte bíztam benne, hogy Eric szimpatikus lesz, mert jól mutatott abban a bárban mint nagyfőnök, aztán a tárgyaláson benne is csalódtam. Ő is csak egy kis talpnyaló. Az a Magister még oké lenne, de gondolom nála is van egy főbb vámpír.
Jessica nagyon édes! Én szívesen elfogadnám tanítványomnak. Bár nem hiszem, hogy sokáig bírná. Minden bizonnyal bőven lesz még szerepe, majd Sookie kiakad miatta. Azt hiszem ez is tekerős rész lesz majd. Gondolom ebből már lejön, hogy szándékozom belenézni a 2. évedba is... Kíváncsi vagyok meddig bírom.
Valaki ölje már meg Sookie-t könyörgöm! Erre aztán várhatok... Majd én.

4 megjegyzés:

  1. Hiába panaszkodsz, nálunk ez a legnézhetőbb vámpíros sorozat :-)
    'Valaki ölje már meg Sookie-t könyörgöm! Erre aztán várhatok... Majd én' - ezért pedig egyenesen imádlak! Bár nekem Jessica is hasonlóan idegesítő.
    Az első évadot már elég rég láttam, de a későbbiek miatt mondom, érdemes folytatni.
    Eric pedig bármennyire is talpnyalónak néz ki, iszonyat jó teste van!! Az egyetlen szőke pasi, akit el bírnék magamon viselni. :-)
    Nekem a legjobban Pam stílusa jön be. Így végiggondolva, tényleg mindenki érdekesebb, mint a fő karakterek.
    ..Basszus, csak nem megnézted az Alkonyat sorozatot( vagy talán még el is olvastad?? :-) itt azért megjegyzem, hogy én megtettem mindkettőt, és, ha eltekintünk attól, hogy elméletileg vámpírokról szól, romantikus tini könyvnek nem szörnyű, volt szerencsém már rosszabb történethez is)

    VálaszTörlés
  2. Hallottam arról a Vámpírnaplókról, hát abba bele sem merek nézni. Elég volt az Alkonyat. Igen, végignéztem. De legalább vicces volt. Tényleg olyan szinte röhejes, hogy arra ilyen véleményt se tudnék írni, mert olyan volt mint egy... humor nélküli vígjáték, vagy nem is tudom mit mondhatnék rá.
    " ha eltekintünk attól, hogy elméletileg vámpírokról szól, romantikus tini könyvnek nem szörnyű, volt szerencsém már rosszabb történethez is"
    Bármilyen meglepő, ritkán olvasok romantikus tini kömyveket, úgyhogy ehhez nincs viszonyítási alapom. :D Úgyhogy inkább ezt is kihagynám... Esküszöm belekezdtem, de túl borzalmas volt. Majd ha már úgy érzem, szenvedés az öröklét, talán újra nekikezdek. :D

    Visszatérve a True Blood-ra. Ja igen, Pam-et kihagytam. Eddig engem egy kicsit Priscillára emlékeztet a modora. Aztán majd még meglátom a későbbiekben, hogy mennyire fogom ezt mondani. :D
    Ericet én magam alatt tudnám elképzelni. Akár a színészt, akár így vámpírként. Mmmm... jó lenne vámpírként. Na, máris elkalandoztam... XDDD

    VálaszTörlés
  3. Vámpírnaplók..és Damon szemei,..:-) (még a végén ismét rákapok a sorozatokra :-))
    Személyes tapasztalat: Az Elena és Stefan páros többet bénázik, mint Sookie és Bill. Az első évad nézhetetlen, a másodiktól, végül is..elmegy. Klaus meg Rebekah talán még szimpatikus is lenne neked- de nem..mégsem :-) Ez tényleg nem a te műfajod. Kevés vér és szex, sok romantika.
    Nem olvasol romantikus lányregényeket???? Ó hát ez nem néztem volna ki belőled :D Pedig el bírtam képzelni, ahogy végigreszketed Bella viszontagságait :D
    A drága Eric pedig..most, hogy mondod..az alattam sem rossz hely, de részemről csakis addig, amíg megvannak a cuki szemfogai :-)

    VálaszTörlés
  4. oké, akkor továbbra is tartózkodom a vámpírnaplóktól. xD
    azt hiszem bella szenvedésével kapcsolatban maximum a röhögéstől reszketnék. :D igazából a filmmel nem maga a romantika a gondom, nem vagyok én teljesen anti-romantikus, az jobban zavart, hogy egy logikátlan baromság az egész, és ha sookiet fogyatékosoztam le, akkor bella... emberi és bármilyen egyéb lényként értékelhetetlen. xD

    VálaszTörlés

Wattpad