14

E. L. James - A szürke ötven árnyalata - Kritika (szerűség...)

Posted in , ,
Nos, elolvastam. Egész gyorsan, bár ez nem volt nehéz.
Mit is mondhatnék róla?
Nagyon szórakoztató volt, azt hiszem ez a legtalálóbb szó erre a műre.Tetszik, hogy egyáltalán van igény ilyenre, hiszen ha valamit, hát akkor szexelni imádok, és beszámolni is szeretek a kis kalandjaimról, úgyhogy egész testhezállónak mondható a téma. 


Nem változott meg a véleményem arról, hogy ennek a sztorinak nagyjából annyi értelme volt, mint az én Gerardos szenvedésemnek. Sőt… még kevesebb. Gerardból legalább sikerül egy elcseszett vámpírt gyártanom. Bár ez nem tudom mennyire tekinthető érdemnek, de ha jobban belegondolok, azért nálunk legalább volt egy kis dráma. Nagyobb annál, mint hogy elfenekeltem a végén, aztán bőgve lelépett. Gerard legalább megpróbálta megölni magát. Tudom, tudom, trilógia lesz a dologból, de őszintén szólva szerintem nem sok minden fog benne történni a „végéig”. Na jó, hagyjuk is a nagy összehasonlítgatást, nem kell tovább legyezgetnem a saját egómat, térjünk vissza A szürke ötven árnyalatához.

Története az nem igen volt, csak tömény szex, úgyhogy tényleg szórakoztató volt olvasni. A karakterek, hát… Volt egy csaj, aki mindentől elélvezett, és egy extra aberrált pasi. Mondom én. Vicces. Remélem van érzéketek az iróniához. De hát ha egyszer tényleg betegesebb, mint én! Ez a szerencsétlen Grey úgy a tekint az egészre, mint valami teher. „Jajj én ilyen vagy, blablabla’”. Hát basszus! Mintha nem is élvezné úgy igazán, csak valami belső kényszernek tartja. Hát ember, neked nem ártana valami pszichológus. Ja, a sztori, hogy amiatt van az egész, hogy valami vénlány molesztálta… Na ne már. Ennél még az is elbaszottabb, hogy engem meg a nagybátyám molesztált, azért lettem olyan, amilyen. Amúgy nem molesztált senki. Én felvállalom, hogy saját magamtól vagyok egy állat, nem kenem senki másra, vagy külső tényezőre.

Szóval ebben a Greyben nem volt semmi érdekes. Az égvilágon semmi. Még csak meg se jött hozzá a kedvem, pedig igazán le volt írva oldalakon keresztül, hogy milyen ellenállhatatlan. Olvastam, olvastam, de tényleg csak a pornóról szólt az egész, semmi más. Azt hiszem most értettem meg, hogy miért lehetett szenvedés egyeseknek a ficem második fele. A tömény szexet csak olvasni tényleg olyan… semmilyen. Művelni kell a dolgot!
Anastasia. Uram ég. Christian ódákat zenget arról, hogy milyen különleges lány. Mi a szent szar ez? Mi abban az imponáló és különleges, hogy egy csaj állandóan hasra esik, meg a száját rágja? Ha egy csaj megáll egy fura szökőkútnál, és elkezd „pancsolni” a vízben, na az érdekes, és édes, de hogy véresre rágja lassan a száját?. A kényszeres száj-harapdálással szerintem már orvoshoz kéne fordulni… 
A szájrágásról jut eszembe, hogy szóról szóra ismétlődtek ugyan azok a mondatok kb. 20 oldalanként. Bevallom volt, hogy csak unottan görgettem, hogy a végére érjek. Biztos rengeteget veszítettem.

Az viszont kifejezetten csalódást okozott, hogy a nagy beharangozás ellenére még csak igazán szadista se volt. Valami fura, kissé beteges nő-vakítás. Annak viszont tökéletes. Érzem az ironikusságát annak, hogy én szövegelek betegességről, de… ez szar volt, na. Jó, most jött el az a pont, hogy elkezdtem össze-vissza beszélni. Szóval. Értelem szerűen nem azért nem tetszett, mert prűd vagyok, hanem pont azért mert alig volt egy csipetnyi köze a szado-mazóhoz a nagy felhajtáshoz képest. Tudjátok, amikor jön nekem egy áldozatom, hogy ő aztán nagyon imádja a vad dolgokat, aztán amikor rá kerülne a sor, és érdeklődöm, hogy akkor mégis mi kéne, annyit tud kinyögni, hogy "hááát, ha az nem túl durva, megkötözhetsz meg bekötheted a szemem..."
Itt is, kikötözte a csajt, meg néhányszor pirosra verte a seggét. Na bumm.
Nem mondom, néha igencsak dugni támadt tőle kedvem, úgyhogy megértem, hogy erre maszturbálnak otthon a csajok, na de az egész kivitelezés…

 Csak a kedvencek:
„- Mert nem érhetek hozzád, Anastasia... egészen addig, amíg nem adsz rá írásban engedélyt.”
 Na ne máááár… Valami elcseszett fogadás? Az még rendben lenne, de aztán az egész szerződésből nem lett semmi.
 "- Ez azt jelenti, hogy ma éjjel szeretkezni fogsz velem, Christian? - Szent szar! Tényleg ezt mondtam?”
Azt hiszem ez volt az első pont ahol röhögve vertem a fejem az asztalba.
„Azt élvezi, hogy bántja a nőket. Elszomorít a gondolat.”
Elszomorít… Biztos ez erre a jó szó? Okos kislány. Kapsz tőlem egy piros pontot. 
 „- Ami az öklözést illeti, elfogadom, de igazán szeretném megkapni a segged, Anastasia. De várunk vele. Ez nem olyan, amibe muszáj belevetni magunkat. - Önelégülten mosolyog.- Be kell tanítani a segged.”
És még én lennék a perverz? Na ne már…  Egy nőnek ott a fincsi, nedves, puha puncija. Persze, meg lehetne dugni seggbe is, ha annyira ragaszkodik hozzá, meg miért ne, de amúgy… minek? Arra ott van az összes pasi. Jó, ez most nem azt jelenti, hogy a punci vs. segg dologban egyértelműen a punci a nyerő, de ha már egyszer nővel vagyok, akkor nővel vagyok, és kihasználom az esetleges minimális előnyöket az adott helyzetben. Nem pedig nővel vagyok, és úgy csinálok, mintha pasival lennék. Elmebetegek ezek a heteroszexuálisok.
„- Élvezz a kedvemért, bébi! - Érdes, kemény, nyers a hangja. Keményen döf, és én robbanok körötte.”
Ez mi a jó élet? Esküszöm, egyszer elsütöm egy csajnál, kipróbálom, mit szól hozzá. Élvezz a kedvemért. Ez olyan, mint az „egy falatot az anyuci kedvéért, egy falatot az apuci kedvéért”. Ja, és ha már evés.
„Anastasia, edd meg az ételt!” (Aki képes volt elolvasni a könyvet, az érti…)
Anastasia, edd már meg azt a kibaszott kaját, mert a torkodon nyomom le! A fenti volt a sok közül az egyik sztár mondta. Gratulálok. Emellett az én „Kuss ribanc!”- om már-már fenomenálisan hat. Ja, és családlátogatás, meg minden… Tényleg olyan, mint az „Adam II.” című izé, amit csak azért nem töltök fel ide pdf-be, meg franc tudja, hogy hogyan, mert egyszerűen nem érzem úgy, hogy azt okvetlenül olvasni kéne mindenkinek, mert oké, élveztem, jó volt szétdugni Gerard agyát, de semmi több. Pedig ahogy a mellékelt ábra mutatja, ha Amerikába lennék, még piacvezető regény is lehetne belőle. Ha Gerard csaj lenne.
„Soha életemben nem találkoztam még ilyen izgalmas nővel”
Hát öregem, te aztán megszívtad. Őszinte részvétem. Tényleg. Anastasiánál még egy darab fa is izgalmasabb nő.

Ja, és a csúcs, hogy a csaj szűz volt. Dugtam meg már szűz csajt, nem is egyet, de hogy egy se jött rá hogy ő márpedig mazochiat, amikor úgy rendesen nekiestem első körben, az biztos. Mondjuk a „rendesent” nem ilyen Christian Grey-félén kell érteni.
Persze, tudom, hogy egy ilyen sztorinak egyáltalán nem a valóságosság a lényege, ki tudná nálam jobban, de akkor is… Bestsellernek? Még egy ficnek tényleg oké, de így azért kicsit… Áh, mindegy.

Éljenek a vámpírok, és a perverz szűzlányok!

Igen. Tényleg imádni való a világotok. Jobb helyre nem is kerülhettem volna! Csajok, gyertek majd nyugodtan, gazdagabb vagyok, mint Christan Grey, szexibb vagyok, és IGAZÁN tudok uralkodni, nem csak ilyen lagymatag módon. Mert előadta ám az elején, hogy az aztán mennyire hiper-extra-uralkodó, aztán… semmi. Átment papucsba. És amúgy is, Grey csak azért szereti megalázni a nőket, hogy a saját lelki bajait kompenzálja. Ez így unalmas. Szívből kell csinálni a dolgot.

Tényleg szuper a világotok. Kavarj nyugodtan vámpírral, úgyis beléd szeret, és rendes lesz. Kavarj nyugodtan szadista állattal, beléd szeret, és rendes lesz. (Tudom, éppen szakítottak itt a végén, de hát könyörgöm, miről szólna a következő két rész?)

Úgyhogy gyertek csak drágáim, vámpír is vagyok, szadista állat is, és imádok szerelmes lenni!


14 megjegyzés:

  1. 'Úgyhogy gyertek csak drágáim, vámpír is vagyok, szadista állat is, és imádok szerelmes lenni!' Én meg imádom ezt a mondatot és azt is, ami a végéről lemaradt, bár nagyon nyilvánvaló :)

    VálaszTörlés
  2. Perverz szűz lányok :P Én mennyire számítok perverznek? xD

    VálaszTörlés
  3. Ó, Asyha ötletem sincs, mi kéne még a végére... ;)

    Mukrisz, még nem ismerlek ehhez eléggé azt hiszem. Majd még mesélhetsz, aztán kiderítem... xD

    VálaszTörlés
  4. "Ismersz", legutóbb is Májkiról áradoztam neked XDD Kamon, használd a fantáziád XD Mu*** Krisz** XDD

    VálaszTörlés
  5. Azt írtam, hogy nem ismerlek eléggé. ;) Azt tudom, hogy hogy hívnak. XD És a trapézos feladat után várom a válaszod, bőőőven kifejtve! :D

    VálaszTörlés
  6. Szóval…annyira le lett húzva a könyv, hogy eltartott egy ideig, amíg a kezembe vettem. Tegnap este végeztem a második résszel, és hülye kényszer van rajtam, hogy a harmadikat is megvegyem. ’A nevem Aysha és történetfüggő is vagyok ’ szörnyen utálom a sorozatokat, ha hatással van rám, akkor nem állok le, amíg vége nincs.
    Nekem nem volt olyan szörnyű élmény, még a „- Élvezz a kedvemért, bébi! - Érdes, kemény, nyers a hangja. Keményen döf, és én robbanok körötte.” sem tűnt annyira nevetségesnek. Bár semmi nem indokolja, de mégis furcsán melankolikus hangulatot maradt bennem a második rész után (hogy a fenébe nem értem, lassan kezdem azt hinni, hogy tényleg beteg ember vagyok).
    Nem szeretek keményen kritizálni, azt megteszik mások. Mindig megpróbálom mindenből a pozitívumot megtartani. Szerintem elég ízlésesen sikerült megírnia, bár az ismétlés már néha elviselhetetlen. Nagyon távol állnak tőlem az ilyen jellegű dolgok (igaz sokkal durvábbra számítottam ), mégsem elborzadva olvastam.
    A te hibád :D. A kedves kis történeted előtt hozzá sem fogtam volna. Érdekes, hogy mindig akkor kapunk meg mindent, amikor épp szükségünk van rá, nem amikor szeretnénk. Teljesen más okból tettél kíváncsivá, erre abban segítettél, amiben épp akkor szükségem volt.
    A főszereplők…igen, néha roppant idegesítő a kedves Ana ( és nem hiteles szerintem, több okból is, de nagyon nem mennék bele). Egy ilyen ’ görög Adonis’ jellegű férfi, pedig, hát kíváncsi lennék, hogy mit hozna ki belőlem. Annyira elképzelhetetlennek tűnik, hogy ekkora hatással legyen egymásra két ember, az pedig hogy ennyire az uralma alá vonja… hogyan? Tudom, ez egy életforma, de ebben tulajdonképpen egy teljesen ártatlan lányt olyan dolgokba akar belevezetni, ami nem egészen hétköznapi és a csaj meg még komolyan gondolkozik rajta és majdnem alá is veti magát mindennek. Közben persze a ’félisten’ is megváltozik és ő lesz a tökéletes férjjelölt, megint a szokásos, amit a romantikus írók sulykolnak a nőkbe: nincs megváltoztathatatlan férfi, még a legvadabbat is meg lehet szelídíteni, és ha elég ügyesek leszünk szeretni fog örökre. Ezzel több gondom is van. 1.Igaz eddig még nem találkoztam olyannal, akit ne kaptam volna meg, de csak szerencsém volt 2. az örökké. Senkit nem lehet 180 fokosan végérvényesen megváltoztatni. Ideig- óráig működik, és csiszolódunk, de az alap természet megmarad. Ilyen szempontból nagyon pesszimista (vagy inkább realista) vagyok. A saját bőrömön érzem. Annyira próbálkozom és tényleg mindig olyan erősen akarom, de van egy alaptermészetem, ami miatt néha úgy érzem, képtelen vagyok egy életre elkötelezni magam. ( és én azért közel sem vagyok annyira elcseszett ötven árnyalatban –mondjuk csak huszonöt ) A lényeg, jó lenne hinni, hogy ilyen van, és mindenki számára létezik feloldozás, de egyelőre képtelen vagyok rá ( és akkor itt bevillan, hogy mi van, ha én nem akarom elég erősen, mert, ha a valóságban egy Christian féle alaknak megy, akkor egy sokkal hétköznapibbnak miért ne? Beteges romantikus regények).

    VálaszTörlés
  7. Tetszik amiket írtál. Amúgy én is belekezdtem a 2. kötetbe, aztán... megcsappant a lelkesedésem, de előfordulhat, hogy befejezem egyszer a trilógiát.

    "A te hibád :D. A kedves kis történeted előtt hozzá sem fogtam volna. "
    Ez ám a megtiszteltetés! Büszke vagyok magamra! :D

    "nincs megváltoztathatatlan férfi, még a legvadabbat is meg lehet szelídíteni, és ha elég ügyesek leszünk szeretni fog örökre"
    Ó, igen, ez a kedvencem! Mindig, minden nő kivételnek hiszi magát. Na mondjuk a pasiknak is megy rendesen, de a nők benne a profik!
    Valahogy bele van kódolva az emberekben, hogy "na majd én!", még akkor is, ha amúgy alig van önbizalma. Tényleg a legtöbb romantikus sztorinak ez a kulcsa, ami igazából nekem baromi nagy előny, mert ha kikezdek valakivel, az is képes elhinni, hogy megváltoztam miatta. Lásd Gerard. Pedig csak idő kérdése az egész, ahogy te is írtad.

    +Annyira próbálkozom és tényleg mindig olyan erősen akarom, de van egy alaptermészetem, ami miatt néha úgy érzem, képtelen vagyok egy életre elkötelezni magam"
    Hát, figyelj, te elvileg ember vagy, szóval az általános nézőpont szerint érdemes ilyen örök elkötelezettség dologgal próbálkoznod... Szerintem baromság. Minek kéne egy életet, ha már amúgy is rövid, egyetlen emberre pazarolni?

    "A lényeg, jó lenne hinni, hogy ilyen van, és mindenki számára létezik feloldozás, "
    Hát, ha valakinek jó... xDDD Nem értem miért olyan nagy szám ez a feloldozás maszlag. Elvileg nekem, mint romlott lénynek valahol mélyen áhítoznom kéne a feloldozásra, de valahogy még sincs ingerenciám. :D Hülye lennék arra vágyni, hogy elveszítsem önmagam.

    VálaszTörlés
  8. Queen of the damned.2013. március 20. 14:08

    Csak röviden: Olvastam mindhárom könyvet és vágytam is egy irányító személyiségre mint ő, még mielőtt rá nem találtam volna erre az oldalra, azaz Rád!
    Azt kell mondjam, végtelenül nagyot csalódtam ezek után a "naagy Christian Greyben".
    Hozzád képest ő csak egy kis nyámnyila alak némi kis rásegítéssel meg sok pénzzel.A pénz nem számító tényező, de az, hogy valójában tényleg nem sok fogalma van a vadságról és a szexről, az lelombozó. Meg a biztonság mániája, nos a szabadságnál, a veszélynél és a kockáztatásnál nem sok olyan van (persze vannak azért) ,ami jobb lenne.

    VálaszTörlés
  9. Ez ám a hízelgő drágám!:D Amúgy tetszik a "neved".
    Én nem voltam képes elolvasni a második két könyvet... mindig csak halogatom, de egyre inkább feleslegesnek is érzem.

    VálaszTörlés
  10. Queen of the damned.2013. március 20. 22:03

    Hmm, pedig én nem kívántam hízelegni, csupán a ritka őszinte pillanataimban írtam le a véleményem ,és saját kis kritikámat.:) Nos, a "nevem" tükrözi a lelkivilágomat. És nem maradsz le sokról, csak még több nyáladzásról, némi lightos szexel körítve. Nem egy nagy izgalom, pedig az ember valami igazán durvára várna, amitől extázis közelébe kerül. :(

    VálaszTörlés
  11. Queen of the damned.2013. március 20. 22:28

    Persze nem véletlenül lett Bestseller mert a legtöbb tinilánynak ez már a kemény korlátokat feszegetheti (hogy a könyvből idézzek), igaz magam sem vagyok öreg, sőt szintén tinédzser éveimet taposom, bár nem mondanám magam egy átlagos tizenéves lánykának, szóval gondolhatnának az érettebbekre is , meg a nimfománokra, nekik ez oly kevés mint "halottnak a csók". :(

    VálaszTörlés
  12. Na igen... az biztos, hogy ha már pornószerű regényt kiadásra szánnék, nem állnék meg ennél a kis lagymatag "jajj de szadista vagyok, de azért annyira mégsem" témánál.

    És te az érettebb, vagy a nimfomán kategóriába tartozol, esetleg mindkettő? ;)

    VálaszTörlés
  13. Queen of the damned.2013. március 21. 11:13

    Nos, ez esetben írnod kell egy ilyen témájú regényt!

    Hmmmm, költői kérdés volt szerintem, mindketten tudjuk a választ. ;P

    VálaszTörlés
  14. Na ezt a kritikát elolvastam. :) Bár ezt a könyvet sem olvastam osztálytársam igen és közben folyton áradozott róla "hogy milyen durva neked biztos tetszene " az első szex jelenetet el is kellet olvasnom amire egyik óra előtti őt percben kerítettünk sort...hát igen :D meg mondtam nekik nem nagy cucc és megmutatom naki az Adam2 első felét. Az nekem igen is tetszett !

    VálaszTörlés

Wattpad